Engels op één rij door Robert Tromp

Engelse harmonicamuziek bestaat voor een belangrijk deel uit spelen op één rij. Veel heen en weer werk (push and pull), hetgeen de muziek een heel eigen stuwend karakter geeft. Kortom; een geheel eigen stijl, die we tegenwoordig op de vaste wal niet meer zo vaak horen. Maar wel een stijl die heel erg ‘harmonica’ is. Wat gaan we onder handen nemen? Country Dances, Morris Dances en de speelstijl in het algemeen.

donderdag 18 mei

Benodigd: een harmonica met een C-rij. Een kleine uitwijk naar de F-rij is niet geheel ondenkbaar.

Voor deze workshop is de inschrijving afwijkend. Een mail naar Wouter Kuyper is voldoende, details over de betaling komen later.

Toen Robert Tromp van deze workshop ruim 30 jaar geleden begon met harmonicaspelen was Terschellings de eerste inspiratie. Engels volgde al gauw als tweede. En alhoewel er later ook andere stijlen volgden (Oud Nederlands en Scandinavisch o.a.) is Engels altijd in repertoire, speelstijl en inspiratiebron altijd prominent in beeld gebleven.


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2017         > Workshops in Nieuwegein           > Robert Tromp Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Wouter Kuyper kan bogen op veel leerlingen (foto: Gert-Jan Kamphorst)