Bourree, jig, hanterdro, scottish, wals

‘Trekzak en Dans’ met Louise Marius en Wouter Kuyper

Bourree, jig, hanterdro, scottish, wals? Waarschijnlijk speel je al een tijdje trekzak en komen deze termen regelmatig langs. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Veel muziek die wordt gemaakt op trekzak is (Franse) dansmuziek. En het leuke is dat deze dansen relatief simpel zijn, en erg leuk om te doen.

donderdag 29 juni

Deze avond zal bestaan uit twee delen. Een eerste deel waarbij Louise Marius een dansworkshop geeft (onder muzikale begeleiding van Wouter) en een tweede deel, waarin mensen die eens willen proberen hoe het is om voor dansers te spelen hun kans kunnen grijpen, hierbij zal Louise natuurlijk zo nodig de dansers leiden en Wouter feedback geven en ondersteuning voor de muzikant zijn.

Voor de dansworkshop is geen enkele danservaring of -talent nodig, plezier is het belangrijkste. We gaan naar verschillende dansen kijken en beginnen elke keer met de basis, en vervolgens gaan we ook in op details voor mensen die al wel eens eerder een dansje gewaagd hebben. Eventuele niet-trekzakspelende partners zijn ook meer dan welkom.
 

 


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2017         > Workshops in Nieuwegein           > Louise Marius Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Wouter Kuyper kan bogen op veel leerlingen (foto: Gert-Jan Kamphorst)