Minder geschikt voor beginners/begonners. BIJNA VOL!

Jacqueline Edeling: Tango op Trekzak

De juiste noten spelen is één ding, maar hoe krijg je zo’n melodie dan al naar gelang gevoelig en gepassioneerd zoals in de argentijnse tango zo bijzonder?

donderdag 11 mei

Daarom: we gaan in deze workshop kijken hoe je van noten muziek kan maken: hoe maak je een toon, hoe zet je 'm in, hou je 'm aan of niet, kort, lang, zacht, hard, hoe gebruik je je balg, de adem immers van je trekharmonika en wanneer precies? Waar laat je je vingers en je voeten en hoe schakel je (voor een stukje) je verstand uit en (helemaal) je gevoel in.

We gaan dit doen in C/F en evt. G/C aan de hand van een langzame milonga, een wals en een tango. De drie belangrijkste ritmes binnen de tango danstraditie.

Jacqueline Edeling is een expert op het gebied van balginstrumenten. Deze vedette speelt bijna ieder balginstrument in iedere denkbare stijl. Een definitieve keuze voor tango heeft voor een complete toewijding voor de bandoneón gezorgd. Zij treedt op in bekende concertzalen , zowel in Nederland , als daarbuiten, solo en met verschillende orkesten, operaprojecten, als ook in enkele professionele tango groepen. Jacqueline speelt en arrangeert muziek in Cuarteto Tangata, en heeft haar eigen solo theatershow.


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2017         > Workshops in Nieuwegein           > Jacqueline Edeling Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Wouter Kuyper kan bogen op veel leerlingen (foto: Gert-Jan Kamphorst)