Mark Söhngen

Klezmer en Russisch

Klezmer: deze aanvankelijk instrumentale Joodse bruiloftsmuziek uit Oost-Europa, dansmuziek, muziek voor bij de verschillende ceremonies, later uitgebreid met gezongen liederen, met veel invloeden van buitenaf, maar toch zichzelf gebleven, staat sinds de revival in Amerika in de 70-er jaren weer volop in de belangstelling.

Mark Söhngen • CF-instrumenten - niveau 3 en 4

De tegenstelling tussen weemoed en vrolijkheid, tussen ingetogenheid en expressie wordt door vaardige muzikanten in de prachtige melodieën tot een eenheid gesmeed. Ook door trekharmonikaspelers? Ook door trekharmonikaspelers!

Pittige muziek, we zullen we b.v. ook gaan spelen in voor de gemiddelde C/F-harmonica-speler niet zo bekende toonaarden als G, Gm en Cm. Een leuke uitdaging: het is tenslotte altijd goed om je harmonicagrenzen te verleggen!
Er zal ook veel ‘in de trek’ worden gespeeld, dat betekent een creatief gebruik van je luchtknop: kies een natuurlijk moment om adem te happen (in dit geval: lucht kwijt te raken), zoals je dat eigenlijk onder het praten ook doet. Dat zijn technieken die het spelen van je gewone repertoire ook weer ten goede zullen komen.
We zullen ook een uitstapje maken naar de nauwverwante Russische volksmuziek. We spelen op CF-instrumenten en de workshop is niet bedoeld voor beginners……

Mark Söhngen speelt trekharmonica sinds 1970, treed vaak op met diverse groepen, geeft lessen en workshops en schrijft af en toe een harmonicaboek.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2016         > Doorslaande Tongen           > Mark Söhngen Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek

Google Analytics Alternative
Spontane sessies zijn geen uitzondering bij Doorslaande Tongen (foto: Mark Söhngen)