Trekzak Wandel Weekend Terschelling

De workshops van Mark Söhngen in combinatie met de wandelingen en de kookkunst van Hilbert Post zijn een groot succes.
  • De workshops van Mark Söhngen in combinatie met de wandelingen en de kookkunst van Hilbert Post zijn een groot succes.
Foto: Jan Kamphuis

Meeuwen cirkelen in de lucht, de hoorn klinkt en mensen staan te wuiven op de kade: Het begin van het wandelweekend van Mark en Hilbert.

14 t/m 17 oktober 2016
door Jan Kamphuis

Al gauw treffen we Mark aan boord van de volle boot met herfstvakantiegangers. Wat is de waddenzee mooi met al die grienten en zandplaten. Onderweg laten de zeehonden zich niet zien, maar de zon is er gelukkig wel. De klep valt en even later wij rijden met de fiets het duin in. Fijn hoor die zeven versnellingen. Ik ben blij met de eerste om de wind te trotseren. Het lijkt wel of je die op zo’n prachtig eiland altijd tegen hebt…

Aangekomen in onze groepsaccomodatie ‘De Cyprian’ in Baaiduinen. beginnen we al snel de vingers los te maken net op tafel een kop koffie en een kop thee met plakkende Friesche kruidkoek terwijl Hilbert in de keuken zijn voorbereidingen voor het avondmaal treft: thaise pompoen curry. Wat was dat lekker na zo’n enerverende reis!

Droefwals

‘s Avonds na de koffie krijgen we uitleg van Mark’s plannen. Dit weekend heeft als één van de weinigen namelijk geen thema, dus Mark verrast ons met een prachtig aanbod trekzakdeunen als: Droefwals, een wals die eigenlijk helemaal niet droevig is en Sheer Madness - weer zo’n prachtige deun die maar niet uit je hoofd wil als je hem een keer gehoord hebt. ‘s Avonds lekker samenspelen tot voor middernacht om vervolgens de fantastische bedden uit te proberen.

Romantische ochtend

Kok Hilbert Post maakt er qua eten altijd een lekker potje van.
  • Kok Hilbert Post maakt er qua eten altijd een lekker potje van.
Foto: Jan Kamphuis

Zaterdag is het stevig aan de bak met de trekzak en komt Mark’s nummer La Bella Rubiela voorbij. Een nummer dat hij geschreven heeft toen hij zijn vrouw net kende. Kortom een romantische ochtend om na de lunch de miezerregen en wind in het mooie landschap met duin en polder te trotseren.
Na binnenkomst hebben we nog gespeeld en komt al gauw de India-mie op tafel en had de volgende ingrediënten;

Na de chocomousse gaan we tot in de kleine uurtjes verder.
‘s Avonds komen er heel wat nummers voorbij en konden onze vingers toen het licht uit gin gook even uitrusten.

Klapstuk

Zondagochtend is het weer workshoptime en gaan we aan de gang met een prachtige Italiaanse Wals van Mystero Buffo en beginnen we met Op Maandag, want dat is het de volgende dag. En de meezinger die het altijd goed doet en iedereen (nog) kent; Hup daar is Willem met de Waterpomptang. Diverse loopjes zitten hier in die je mooi als begeleiding kunt gebruiken bij andere medoliën.
Klapstuk van het Trekzak Wandel Weekend Terschelling is het muziekstuk Gabriella’s Song de gebruikt is bij de aangrijpende film ‘As it is in Heaven’.
We spelen dit ongeveer vier minuten durende stuk met veel emotie. Oh wat een mooie muziek….trekzakmuziek in dit geval.

Cranberryduinwandeling

Kan niet missen. Na zo’n weekend kun je ook op de terugreis de trekzak niet meer loslaten.
  • Kan niet missen. Na zo’n weekend kun je ook op de terugreis de trekzak niet meer loslaten.
Foto: Jan Kamphuis

’s Middags een mooie duinwandeling gemaakt. De zon is ons goed gezind want we hebben in de stralende zon op het terras van de Cranberry Schuur koffie met fantastische Cranberry taart genuttigd. Cranberry’s groeien hier volop. De oorzaak van de aanwezigheid van die bessen hier is een scheepsramp van een schip vol met deze bijzondere bessen. Je kunt dan ook van alles nuttigen op het eiland waar deze bessen in zitten.

Zondagavond na heerlijke Italiaanse lasagna met als ingrediënten

Doei!
  • Doei!
Foto: Jan Kamphuis

Piet de Jong

Hebben we de worskops afgesloten met ja, de Terschellinger Wals van Piet de Jong.
Maandag gaan we op de fiets naar de boot en worden we uitgezwaaid door andere workshopgangers die op de bus staan te wachten.
Op het dek van de boot kunnen we het met een groepje niet laten om het hele repertoire in een heerlijk zonnetje ten gehore te brengen.

Kortom het is weer een top weekend geweest.
Mark en Hilbert en alle deelnemers bedankt!


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2016         > Wandelweekend Terschelling Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Wandelen door weide en duin wisselen de workshops af. (Foto: Jan Kamphuis)