Trekzakfestival Enkhuizen

Nat begin - zonnig einde

Een groep spelers, haakt in bij een bekende smartlap en krijgt het voorbijlopende publiek ook mee.
  • Een groep spelers, haakt in bij een bekende smartlap en krijgt het voorbijlopende publiek ook mee.


Het jaarlijkse Enkhuizer Trekzakfestival is dit jaar precies omgekeerd aan het voorgaande jaar verlopen. Het begon in een druilerige regen, maar eindigde met een zonnetje. In de omgeving van de haven was in de namiddag dan ook overal het geluid van Hohners, Serenelli’s, Mengascini’s en Castagnari’s te horen.

zondag 7 augustus 2016
door Eduard Bekker

Hoewel de combinatie trekharmonica en water altijd wel een geslaagde combinatie is, geldt er één uitzondering: het water moet niet van boven komen, want we hebben nu eenmaal instrumenten die daar niet zo goed tegen kunnen.
Het was aanvankelijk ook een domper dat het regende. Zo goed en kwaad als het kon trokken de muzikanten zich terug op overdekte terrassen en in kroegen en winkels.

In het begin van de dag kon alleen schuilend onder een winkelpui ‘West Zuidwest van Ameland’ ten gehore worden gebracht.
  • In het begin van de dag kon alleen schuilend onder een winkelpui ‘West Zuidwest van Ameland’ ten gehore worden gebracht.


Veel publiek

Maar toen in de loop van de middag het zonnetje doorbrak hoorde je het vertrouwde wisseltonige geluid weer overal: er waren zoveel spelers, dat het nauwelijks mogelijk was buiten elkaars gehoorsafstand te spelen. Dat gebeurde dan ook niet: langs het wandepad langs de haven konden de vele dagjesmensen onafgebroken de klanken van de trekzak tot zich nemen in allerlei uiteenlopende genres.

Station

De ontvangst was goed geregeld, want in het restaurant van het station. Bart, de uitbater, had de daartoe dag zijn restaurant (en terras) ter beschikking gesteld. Vol was het daar wel, want ook ‘gewone’ bezoekers waren welkom. Maar wie weet hebben we ongemerkt toch nieuwe mensen door deze onverwachte ontmoetingen enthousiast kunnen maken voor de harmonica.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2016         > Trekzakfestival Enkhuizen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
De groep rond Gerard Gerritsen kort voor die abrupt opdoekt door de regen. (Foto: Eduard Bekker)