Intiem wisseltonig evenement

Doorslaande Tongen 2015:

Wim Nagtegaal verwisselt al zingend zijn trekzak voor een viool.
  • Wim Nagtegaal verwisselt al zingend zijn trekzak voor een viool.
Foto: Eduard Bekker

Vorig jaar moest Doorslaande Tongen vervallen wegens te weinig animo. Dit jaar ging het gelukkig door. Maar toch vielen drie groepen af. Een heel verschil met de tijd toen ik mij voor het eerst voor de weekend aanmeldde in 1997. Er waren toen drie keer zoveel deelnemers als de 33 van nu. Het weekend sprak me toen zeer aan vanwege de combinatie leren spelen, nieuwe mensen leren kennen en het samen muziek maken en lachen. Want gelachen wordt er altijd in dit weekend. Want de trekharmonica is ook een gezelligheidsinstrument.

Van 20 t/m 22 november 2015
door Eduard Bekker

Doorslaande Tongen (toen nog ‘Diatonisch Weekend’ geheten) was in 1997 voor mij hét opstapje naar de diatonische duikplank naar het wisseltonige diepe: vele evenementen heb ik sindsdien bezocht.

Beginnersgroepen

In die tijd kwam destijds nog voor dat er twee beginnersgroepen nodig waren: dit jaar viel deze groep helemaal uit. Dat is beslist onverdiend voor de organisatie: Irina Sarolea en Wijtze Pieter Kikstra hadden een fraai programma gekozen met uiteenlopende docenten.

Opvolgers?

Ze organiseerden dit weekend voor het laatst. Mieke Smits en ondergetekende gaan de uitdaging in 2016 aan om meer bezoekers naar dit weekend te trekken. Want het is een gezellig weekend met een een interessant instrument, dat recht heeft op een nieuwe aanwas van spelers.
Maar het draait zeker niet alleen om de trekharmonica: ook mensen met andere instrumenten kunnen aansluiten bij een of meerdere groepen.

Deze poppetjes woonden het weekend ook bij. Je kunt ze bestellen bij  Tiety Smid op FaceBook.
  • Deze poppetjes woonden het weekend ook bij. Je kunt ze bestellen bij Tiety Smid op FaceBook.Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2015         > Doorslaande Tongen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Doorslaande Tongen wordt (na-)jaarlijks gehouden in Conferentiecentrum De Glind (bij Barneveld).