Eerste bal op een nieuwe locatie!

Folkbal met Estbel en Trio Dhoore

Trio Dhoore
  • Trio Dhoore


Het Vlaams Kwartier presenteert aanstaande vrijdag 20 november een bal in de Nijmeegse Honigfabriek met Estbel (uit Estland) en Trio Dhoore (Be).

vrijdag 20 november 2015
door Dorine, Jeroen en Menno

Wat is balfolk? Balfolk is misschien een beetje te vergelijken met een tangofeest of salsa-avond...maar dan met de muziek en dansen van hier: de dansen en muziek die traditioneel in West-Europa voorkomen. En er is altijd live muziek!

Hopelijk zien we je op vrijdag 20 november in Nijmegen!

Honigcomplex

Het Honigcomplex is de voormalige fabriek van de Honigsoepen. Inmiddels is het een bruisende broedplaats van allerlei culturele en ambachtelijke initiatieven. Het Vlaams Kwartier presenteert twee fantastische bands die garant staan voor een gezellige avond balfolk dansen: het dromerige Estbel (afkomstig uit Estland) en de groovende folk broers van Trio Dhoore (uit Vlaanderen).

Wat is balfolk?

Balfolk is misschien een beetje te vergelijken met een tango- of salsa-avond...maar dan met de muziek en dansen van hier: de dansen en muziek die traditioneel in West-Europa voorkomen. En er is altijd live muziek!
Nieuwsgierig? Er zijn kaartjes met kennismakingskorting!
En we starten altijd met een dansuitleg. Iedereen kan mee doen.
Wees welkom!

Kenninsmakings- en terugkomkorting

Er zijn een aantal kortingskaartjes van 9 euro voor mensen die voor de eerste of de tweede keer van hun leven naar een bal gaan. In het voorverkoopformulier kan je aangeven of je hiervan gebruik wil maken.

Vlaams Kwartier?

Het bal wordt georganiseerd door het Vlaams Kwartier. Deze organisatie werkt sedert 2004 in de Nijmeegse regio en stelt zich ten doel om de Vlaams-Nederlandse samenwerking te bevorderen op cultureel en maatschappelijk terrein. Het Vlaams Kwartier is een Nederlandse stichting en werkt onafhankelijk van enige overheid.

Estbel

Estbel is de muzikale kruisbestuiving tussen Leana Vapper, geboren en getogen op het Estse eiland Saaremaa en Hartwin Dhoore opgegroeid in het Vlaamse Sint-Lievens-Houtem.
Vergezel Estbel op hun reis naar het Noorden en laat je raken door hun zachte liederen en sprankelende melodieën; een muzikaal verhaal waarbij wegdromen is toegestaan. Eind 2014 namen ze hun eerste cd op, Tahtede Poole (Naar de sterren). Wil je alvast hun muziek beluisteren, ga dan naar hun website.

Estbel:

Trio Dhoore

Opzwepende grooves, swingende melodieën, en een strak samenspel worden live gemixt tot een cocktail genaamd Trio Dhoore. Instrumentale, nieuwe folkmuziek uit Vlaanderen!
Met Parachute (hun tweede cd) trachten ze een hulde te brengen aan de vreugde van het samen musiceren als broers. Samen muziek spelen geeft een zalig gevoel van vrijheid en vernieuwde energie. Gedurende de voorbije jaren samen onderweg van en naar concerten verzamelden ze heel wat zalige verhalen en ontmoetingen met fascinerende mensen. Deze verhalen en ontmoetingen liggen aan de basis van dit album.
Trio Dhoore speelde vele bals in Frankrijk, Italië, Nederland, België en Canada en speelde op festivals als Boombal, Gooikoorts en Folkwoods. Benieuwd? Luister dan vast naar hun muziek op hun website.

Trio Dhoore:

 


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2015         > Balfolk met Estbel en Trio Dhoore Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië