Trekzakfestival op drassige Nooterhof

Dagjesmensen verrast door vrije balgen

  • Jong geleerd - oud gedaan. Dinie Zweverink brengt een meisje de beginselen bij. Haar moeder: Ze wil het erg graag leren.. Ik zeg doen.
Foto: Eduard Bekker

Voor veel trekzakspelers een wisseltonig ‘familietreffen’; voor de vele wandelaars en bezoekers van deze geliefde kinderspeelplek een onverwachte ontmoeting met ons geliefde instrument. Dat was Doepark Nooterhof op zondag 13 september.

zondag 13 september 2015
door Eduard Bekker

Want dit treffen – inmiddels een jaarlijkse traditie – biedt niet alleen workshops voor beginners er gevorderden, maar laat toevallige passanten ook zien en horen wat de harmonica voor hen zou kunnen betekenen.
Iedereen is namelijk welkom in dit park. En die ‘gewone’ bezoekers komen van verre: zelfs moeders uit Amsterdam en Rotterdam, die hun kinderen hier heerlijk met water kunnen laten kliederen, kun je hier aantreffen.

En zo onstaat hier in dit park jaarlijks een gezellig mix van muziek en andere ontspanning.

Stands en workshops

  • Totale diatonibeten konden gratis kennismaken met de trekzak bij Hannie Koert van der Linden.
Foto: Janna Lammers

Maar deze dag heeft natuurlijk vooral de harmonicaspelers veel te bieden: niet alleen de stands van Marten Deelstra en Dinie Zweverink met het nodige gebalgte, maar ook vier workshops: van Wouter Kuypers, Cocky van de Burgt, Mark Söhngen en Heleen Rook.

Verder wordt overal in het park en op de terrassen druk gejammed.

  • Aankondiging en interview in De Stentor. (Haalt die journalist toch weer die bandoneon erbij. Het zal toch niet waar zijn, hè?)
    Bekijk of Download dit document.
  • Age de Boer: je kunt er niet omheen voor de gezelligheid
Foto: Wietse Pathuis

  • Een steierdemo bij de stand van Dinie Zweverink
Foto: Eduard Bekker

  • Je kunt hier overal gaan zitten. Heleen Rook doet het ook.
Foto: Jan Kamphuis

  • Bij Marten Deelstra kun je je instrument deskundig uit elkaar laten slopen (en desgewenst ook weer in elkaar laten zetten).
Foto: Jan Kamphuis

  • Met Dies en John van Dijon.
Foto: John de Winter


Google Analytics Alternative