Site neemt afscheid van RSS-feeds

Marktplaats overzicht toch behouden

  • Gelukkig kan iedereen weer kijken naar het actuele tweedehands-harmonica aanbod op Marktplaats.


Vermoedelijk om meer mensen naar de site te lokken (voor de advertenties) in plaats van via een RSS-lezer de krenten uit de pap te vissen heeft Marktplaats onlangs haar RSS-feeds verwijderd.

woensdag 1 april 2015
door Eduard Bekker

Dat zal je maar weinig zeggen, maar die feeds waren nodig om op zowel De Harmonicahoek als de Trekzakpagina een overzicht te kunnen genereren van het actuele harmonica-aanbod.

Gelukkig hebben de webmaster Trekzakpagina en ik niet stil gezeten. Door in de broncode van Marktplaats te duiken is het toch gelukt om het overzicht weer terug te krijgen.

Het werkt goed, maar zodra Marktplaats het belieft om haar broncode aan te passen, zijn we weer het haasje, werkt het overzicht niet meer en kunnen we opnieuw aan de slag. Volgens de Wet van Murphy zal dat ergens gebeuren als ik met vakantie ben.

Laten we dus hopen dat ze daar nog even mee wachten.

Te koop aangeboden/gevraagd op Marktplaats

Het heeft Marktplaats behaagd om de rss-feeds voor hun trekharmonica-aanbod uit te schakelen. Daardoor hebben wij direct in de code van de Marktplaats-zoekresultaten moeten ingrijpen. Gevolg is dat het overzicht veel kwetsbaarder is, maar vooralsnog werkt het.

> Meer
Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Nieuws       > Nieuws uit 2015         > Marktplaats-overzicht
Actuele mededelingen van een
onzer sponsors op Facebook: De Accordeonspecialist.


Google Analytics Alternative