Vertrouwd systeem bij nieuwssites

Met RSS-feeds altijd actueel

Niet iedereen is er bekend mee, al gebruiken veel mensen ze toch ongemerkt via programma’s als Feedly of Palabre: RSS-feeds. De Harmonicahoek gebruikt ze niet alleen, maar genereert ze ook.

woensdag 1 april 2015
door Eduard Bekker

RSS-feeds zijn eigenlijk tamelijk kale bestandjes, waarin vrijwel alleen verwijzingen naar nieuwspagina’s op een website staan. Als er nieuwe berichten verschijnen, actualiseert de RSS-feed ook. Gereedschappen als Feedly zijn verzamelaars van deze bestanden en geven passen zich direct aan.

Homepage

Hier hebben we vier RSS-feeds, die voor regelmatige bezoekers nuttig kunnen zijn:

In diverse programma’s, apps en websites zijn deze feed-urls in te voegen.

Marktplaats

Die van Marktplaats hebben zowel De Harmonicahoek als de Trekzakpagina gebruikt om op onze sites een selectief overzicht van trekharmonica’s te kunnen bekijken. Onlangs heeft Marktplaats deze service beeïndigd: vermoedelijk uit angst de advertentie-inkomsten mis te lopen. Voor het bekijken van een de gegevens van een rss-feeds hoef je de betreffende site immers niet meer op te zoeken, als je in de feeds niets van interesse aantreft.

Gelukkig zijn ‘conculega’ Paul van Muijen niet voor een gat te vangen en we hebben de zaak gewoon omgekeerd: uit de broncodes van de zoekresultaten op Marktplaats hebben we alsnog de ‘gewraakte’ overzichten kunnen destilleren en die ook weer naar een RSS-feed omgezet.

Iedereen kan dus weer op zijn eigen manier het aanbod van Marktplaats bekijken. Via Feedly (ikzelf gebruik op de Mac de offline-tool ‘Vienna’) of een andere RSS-lezer, of gewoon op deze pagina:

Te koop aangeboden/gevraagd op Marktplaats

Met veel uitzoekerij hebben we een systeem gevonden om de trekharmonica’s die op Marktplaats worden aangeboden in één overzicht op de site te krijgen.

> Meer

Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2015         > RSS-feeds Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)