Robert Tromp

Mooie en speelse muziek

Er zijn muziekstukken die je speels zou kunt noemen, andere vallen eerder in de categorie mooi. Weer andere hebben het beide. Zo hebben Engelse Country Dances vaak een zekere speelsheid.

trekharmonica C-F / niveau 3/4
Inschrijven

Oude statige menuetten roepen vaak als eerste reactie 'mooi' op. In veel (dans)muziek uit het noordwesten en midden van Europa strijden beide om voorrang. Denk hierbij aan muziek uit landen als Frankrijk, Denemarken, Nederland en (zelfs) Duitsland.

We gaan proberen de speelsheid en mooiheid van bepaalde melodieën te benadrukken. Hoe laat je een huppelende Engelse melodie speels klinken? Wat doe je om een menuet mooi te laten klinken? En wat als een melodie beide aspecten in zich heeft? Mogelijkheden te over en behalve mooi en speels, ook nog eens speelbaar op harmonika.

Robert Tromp

... speelt al zo'n 30 jaar harmonika. En al veel eerder begonnen met de mondharmonika. Ooit las hij dat de eenrijer hetzelfde werkte als de mondharmonika. Dus waarom niet eens proberen? Later is er ook de tweerijer bijgekomen, maar de eenrijer is nooit uit beeld geraakt. Al was het maar omdat het eigenlijk een ander instrument is met een totaal eigen sfeer en karakter.
Robert heeft gespeeld in de Cross Country Dance Band (Engels) en bij het Utrechts Morris Team.
Tegenwoordig speelt hij samen met Gerard Jorna (Frans, Engels en Nederlands) en in Duo Middelsee (Oude Nederlandse muziek) samen met Els Doekes.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2014         > Doorslaande Tongen           > Robert Tromp Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)