Trekzakken en proeven van de rijke stadsoogst

Nieuw muziculinair festival in Breda: Zakfest

Ad Kwakernaat en Wim Dictus zorgen voor een wisseltonig aandeel in dit nieuwe initiatief.
  • Ad Kwakernaat en Wim Dictus zorgen voor een wisseltonig aandeel in dit nieuwe initiatief.
Foto Wim Dictus: Robert Aarts

Breda heeft er een splinternieuw muzikaal en culinair festival bij: Zakfest, waar bezoekers onder muzikale begeleiding van acht accordeonacts kunnen genieten van de rijke oogst van regionale stadslandbouwers. Zakfest is een gratis festival dat op 14 september vanaf 13.00 uur plaatsvindt op Belcrum Beach, dichtbij én tijdens de kunstmarkt ‘Mercado de Belcrum’ van Electron.

zondag 14 september 2014

Het is voor het eerst dat in Breda een festival wordt georganiseerd waarbij uitsluitend acts uit deze regio aantreden die een accordeonist in de gelederen hebben. Zij leggen een zeer divers palet aan muzikale genres op de mat: musette, klezmer, gypsy, balkan, zydeco, folk en latin.

Wim Dictus en Ad Kwakernaat

De acts die hun opwachting maken zijn Kees Schoone, Niek van Uden, Wim Dictus, Tim Griemelijkhuijsen en Kasper de Vries, Johanna Schweizer, The Battle Creek Roots Quartet, Accordiool en Martin Peulen, Ad Kwakernaat en Dwaalgast. Zij brengen een middagvullend programma met melancholie, swing én enkele leermomentjes over het prachtige instrument: de trekzak.

Kolenzakken

Zakfest dankt zijn naam niet alleen aan de trekzak, maar ook aan de grote kolenzakken die op Belcrum Beach een tweede leven als stadsmoestuin kregen. De moestuin heeft ook dit jaar weer een rijke groente- en fruitoogst voortgebracht, en de stadslandbouwers van Belcrum Beach laten het publiek hier graag van proeven.

Ook telers, moestuinders en fruitboeren uit de regio doen mee aan het oogstfeest. De boodschappentas mag mee want al die mooie biologische producten zijn natuurlijk voor leuke prijsjes te koop. Het publiek kan meedoen aan workshops, bier proeven, knutselen en een abonnement nemen op groentepakketten. Er wordt gekookt, er zijn activiteiten voor kinderen en ook de Bredase CineBus is present: een mobiel bioscoopje waarin korte films over stadslandbouw en accordeons worden vertoond.

  • Zakfest vindt plaats op 14 september vanaf 13.00 uur op Belcrum Beach, aan het einde van de Veilingkade in de Bredase wijk de Belcrum.
  • Let op: er is geen mogelijkheid om te pinnen.
  • De entree is gratis.
  • Met de speciale Zakfest- boot pendelt het publiek kosteloos tussen de aanlegsteigers van Mercado de Belcrum en Belcrum Beach.

Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2014         > Trekzakken Breda Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië