Park vrij toegankelijk voor publiek

Trekzakfestival Zwolle voor velen eerste kennismaking

Een ieder ontspant op zijn eigen manier in Doepark Nooterhof te Zwolle.
  • Een ieder ontspant op zijn eigen manier in Doepark Nooterhof te Zwolle.


Een prima initiatief van Jan Kamphuis uit Zwolle: het jaarlijkse Open Trekzakfestival. Dit vind plaats in het Doepark Nooterhof.

zondag 14 september 2014
door Eduard Bekker

Dit is een park met duurzame aspiraties: de aanpalende gebouwen zijn deels opgetrokken met gebruikte materialen en kinderen kunnen hun hart ophalen aan allerlei houten hydraulisch instrumentarium.

Marten Deelstra geeft een introductiecursus voor geïnteresseerde passanten.
  • Marten Deelstra geeft een introductiecursus voor geïnteresseerde passanten.


Workshops

En daartussen treffen de bezoekers die dag dus overal trekzakspelers aan. Tevens zijn er enkele bijzondere workshops, waarbij de introductiecursus voor toevallige passanten natuurlijk een uitstekende vondst was. Harmonicaspecialist Marten Deelstra had er daartoe een aanzienlijke sortering cf-jes voor meegenomen.

Verkopers

Ook diverse verkopers, zowel in occasions als nieuw zijn van de partij. Henk Kuik uit Malden, importeur van de Castagnari, en Dinie Zweverink uit Lochem, die zich veel richt op de steier, die in haar regio erg populair is, hebben kramen bij de ingang van het hoofdgebouw.

Ook dit jaar is de kruisbestuiving weer geslaagd. Een gezellige dag, voor de spelers, de docenten, de cursisten en de toevallige passanten met hun kinderen. We zijn benieuwd of de toevallige voorbijgangers, die bij Marten Deelstra het instrument konden testen, ook zijn gaan lessen.

Het festival kende dit jaar ook een primeur:

AD workshop tijdens Opentrekzakfestival.nl

De Harmonicahoek

14 september 2014
Voor de allereerste keer was er naast workshops in CF en GC een AD-workshop voor de trekharmonica te volgen. Deze unieke workshop werd gegeven door Lieneke van der Veen tijdens het Open Trekzakfestival in Zwolle.

> Meer

Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2014         > Open Trekzakfestival Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië