CataloniëEn Català

Arsèguel 2014

Tussen de bedrijven door

De jamsession na de lunch van zaterdagmiddag. Deelnemers zingen in eigen taal steeds een geïmproviseerd couplet.
  • De jamsession na de lunch van zaterdagmiddag. Deelnemers zingen in eigen taal steeds een geïmproviseerd couplet.


De twee avondoptredens en het kinderconcert zijn beslist de moeite waard, maar eigenlijk vond ik het nog leuker wat er zo tussen de bedrijven door passeerde. Ook in het park bij de kerk wordt gemusiceerd, zowel overdag als vroeg op de avond. Hier is meer ruimte voor spontaniteit.

vrijdag 26 en zaterdag 27 juli 2014
door Eduard Bekker
Een dame heeft net een harmonica aangeschaft. Een goede gelegenheid om haar de Pletwals bij de brengen. Kennen ze niet in Catalonië. Inmiddels heeft ze me gemaild dat ze hem al aardig onder de knie heeft.
  • Een dame heeft net een harmonica aangeschaft. Een goede gelegenheid om haar de Pletwals bij de brengen. Kennen ze niet in Catalonië. Inmiddels heeft ze me gemaild dat ze hem al aardig onder de knie heeft.


Er wordt gedanst op de muziek van de folkensembles. In de pauzes leeft de activiteit bij de stands op. Zoals bij de verkoper van de Beltuna-harmonica’s, die zijn instrumenten zittend op een klapstoeltje demonstreert. Of de man die je zelf een percussie-instrumentje laat bouwen, dat je gratis mag meenemen.
Of het spontaan in elkaar flansen van doedelzakken met rietjes van de Aperol en de Action op zondagavond.

De jamsessies

De Harmonicahoek

26 en 27 juli 2014
Een van de leukste dingen om mee te maken in Arsèguel zijn de spontane jamsessies. Dat kan overdag na de lunch, waar je als gast van een van de spelers ook een vorkje mee hebt mogen prikken, of na het (betaalde) concert op zaterdagavond laat. Ook na het diner wordt gejammed, maar dat is helaas alleen weggelegd voor de optredende musici.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2014         > Arsèguel 2014           > Tussen de bedrijven door Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)