Zoekmachine versneld

Overigens hoef je niet de hele titel in te vullen: het steekwoord ‘arnemuiden’ volstaat al.
  • Overigens hoef je niet de hele titel in te vullen: het steekwoord ‘arnemuiden’ volstaat al.


Het aantal sites met bladmuziek voor de tweerijer is dusdanig toegenomen dat indexering noodzakelijk is geworden. Op de technische details zal ik niet in gaan, maar het zoeken gaat nu veel sneller.

maandag 16 december 2013
door Eduard Bekker

Veel bladmuziek ligt vast, maar sommige sites, zoals die van Gerard Gerritsen en Trekzakliedjes.nl breiden regelmatig uit en het script werkt zo, dat deze verversingen elke dag om 22.00 in de avond worden gecheckt.

Probeer het rustig eens uit:

Trekzakliedjes

Een nieuwe site aan het diatonische firmament is Trekzakliedjes.nl. Hier is een schat aan muziek te vinden; vaak ook nog gelardeerd met een geluidsbestand en heel vaak zelfs met een video-uitvoering.
Daar moet heel wat werk hebben ingezeten.
Wel is de opmaak soms wat chaotisch, maar dat komt omdat er sprake is van een site in WordPress. Een handig systeem, maar het vergt wat kunde om het helemaal naar je hand te zetten.

Spijkerschrift

Maar alles wijst er verder zichzelf. Veel bladmuziek is echter wat ik noem ‘digitaal genoteerd’: deze notatie, die ook wel ‘Sneeker Notatie’ wordt genoemd lijkt in eerste instantie op een soort spijkerschrift. Voor veel bewoners van het ons Friestalige gebiedsdeel is deze notatie vertrouwd, maar in het niet-Friese gedeelte van Nederland niet. De maker van de site wil er echter werk van maken, dat er ook een notatie met notenschrift er toetsnummertjes komt.

Probeer de nieuwe zoekmachine maar eens (zoekvensters ook op de homepage en op de pagina bladmuziek).


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2013         > Zoekmachine versneld Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië