Muziekfeest in Lochem

Zweverink Muziek 65 jaar

De firma Zweverink verkoopt naast accordeons en steiers ook een scala aan tweerijers.
  • De firma Zweverink verkoopt naast accordeons en steiers ook een scala aan tweerijers.


Muzikaal feest in Lochem op 22 en 23 juni. Zweverink Muziek bestaat dit jaar 65 jaar. Reden om samen een muzikaal feestje te houden. Zweverink Muziek trakteert op muziek.

donderdag 13 juni 2013
door Dinie Zweverink

De meest uiteenlopende genres muziek worden ten gehore gebracht. De rode draad vormen de accordeons en harmonica’s. Zweverink Muziek staat landelijk bekend als een gespecialiseerde winkel met balginstrumenten. Door de jaren heen is deze uitgegroeid tot een all-round muziekwinkel, alwaar ook meer dan 200 gitaren, blaasinstrumenten, slagwerk en bijna alle instrumenten en toebehoren verkrijgbaar zijn. Niet te vergeten de enorme collectie muziekboeken en cadeauartikelen.
 

Die Steiertwins.
  • Die Steiertwins.


Op 22 juni zijn er vele optredens in de Lochemse binnenstad. Dit wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door de horecaondernemers en de L.O.V. Vanaf 13.00 uur tot ca. 19.30 uur wordt er overal muziek gemaakt.
De muzikanten trekken rond over de straten en terrassen. De muzikanten zijn o.a. Troubadour Martin Krijgsman met zijn harmonica, Duo Dijon (Dies Nicolai, harmonica en John de Winter gitaar/zang) zijn graag geziene straatmuzikanten en spelen voor ieder wat wils.
 

In-C-eeN is van een heel ander caliber. Dit Trio speelt o.a. rockmuziek op gitaar, contrabas en accordeon. Die Midlandsteiers, duo Annie en Bets zijn de basis van een wisselend gezelschap dat op de steirische harmonica muziek uit de Alpen speelt. Het jeugdige duo Die Steiertwins (13jr) spelen ook Oostenrijkse volksmuziek.
Nermin Tulic en Mile Luca zorgen met accordeon en gitaar/zang voor de Balkanmuziek.
The Spice Daddies spelen met hun harmonica en gitaar o.a. Latijs-Amerikaans, Tex-Mex en Country.
 

Duo Dijon.
  • Duo Dijon.


Iedereen kan tussen 13.00 en 17.00 uur bij Tante Pos op de Markt een muziekinstrument uitproberen. Een aantal muzikanten en docenten helpen geïnteresseerden op weg. Er is daar ook informatie over muziekles in de regio.

Momenteel geeft Dinie Zweverink accordeonles in groep 5 van de Vennegötteschool. Een vervolg op het MIK project wat onlangs is afgesloten met een presentatie in de schouwburg. De kinderen van deze school mogen laten zien wat ze geleerd hebben (in 3 lessen) en samenspelen met het jeugdorkest van Accordeonvereniging Concordia (15.00 uur op de kleine Markt).
 

Op Zondag 23 juni is er een accordeon- en harmonicafestival bij ‘De Heksenlaak’ in Barchem. Vanaf 13.00 uur tot 17.30 uur is er een afwisselend podiumprogramma. In alle zalen en buiten op het terrein is overal muziek. Tevens gelegenheid voor vrije spelers. Nermin Tulic geeft een workshop Balkan op accordeon (vooraf aanmelden) Het resultaat van de deelnemers zal later op de dag te horen zijn.

Voor deze gelegenheid probeert Dinie minimaal 65 Steirische harmonica spelers in 1 orkest te formeren. ’s Morgens is er een gezamenlijke repetitie en ‘s middags laat dit gelegenheidsorkest van zich horen.

Het feest wordt afgesloten met een concert van het Melem Trio. Als het weer het toe laat wordt dit in de buitenlucht gehouden op een sfeervol terras.

Martin Krijgsman.
  • Martin Krijgsman.


MELEM is een oud Bosnisch woord en het betekent ‘de kruidenbalsem’. Voor de muzikale gezelschap MELEM is de muziek net als ‘een kruidenbalsem voor de ziel’. De trio bestaat uit ervaren musici met de Balkan roots, maar ze begrenzen zich niet daarmee. Ze zijn steeds op zoek naar de verbintenis met andere muziekculturen en de resultaat daarvan is een fascinerende reis door de Mediteraanse landen.
De vurige liederen in het Spaans wisselen vloeiend elkaar met Franse chansons, Italiaanse canzones, of met Griekse sirtaki. Van een feestelijke stemming tot bloedmooie ballades weet MELEM trio als geen ander aan de term van Wereld muziek, een authentieke en ware betekenis op een verassende wijze te geven.


Kortom: Het wordt een zeer muzikaal feest ! Iedereen is welkom om te genieten van de muziek. Voor elk wat wils. Beleef met ons hoe mooi onze geliefde balginstrumenten kunnen klinken!


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2013         > 65 jaar Zweverink Muziek Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië