Hans van Bree en Robert Tromp nieuw als docent

Doorslaande Tongen zoals altijd: geslaagd

Drie cursistes uit het ‘Gevorderden Groot orkest der Doorslaande Tongen’ in actie bij de presentatie.
  • Drie cursistes uit het ‘Gevorderden Groot orkest der Doorslaande Tongen’ in actie bij de presentatie.


Het lijkt een van de ver verwijderd van de bewoonde wereld. Maar YMCA De Glind in de gelijknamige negorij - verstopt in de driehoek tussen Barneveld, Amersfoort en Scherpenzeel - herbergde van 23 t/m 25 november 2012 het Doorslaande Tongen weekeinde van de Stichting Volksmuziek Nederland. Er was dus volop leven!

23 - 25 november 2012
door Eduard Bekker

Zo’n 53 bespelers van doorslaande tonginstrumenten als concertina, voetbas, accordeon, mond- en trekharmonica hebben weer kunnen genieten van de workshops van zeven bekwame docenten, van de ontmoeting met gelijkgestemden, van het samen spelen en naar elkaar luisteren op zaterdagavond tijdens de ‘Vijf Minuten van Faam’ en de nieuwsgierigheid naar wat de andere groepen hebben gedaan tijdens de afsluiting op zondagmiddag.

Margaretha Pels en Mark Söhngen met nieuwe kleine trekzakjes van eigen bodem.
  • Margaretha Pels en Mark Söhngen met nieuwe kleine trekzakjes van eigen bodem.


Sneek

Nieuwe docenten waren Hans van Bree en Robert Tromp. Hans van Bree geeft inmiddels al 19 jaar les in het Friese Snits (Sneek), maar tot dusver was hij op Doorslaande Tongen en Trek er es Uut alleen aanwezig als cursist. Dit was de eerste keer dat hij hier een workshop gaf. Met succes, overigens.

KLANK

Dat geldt ook voor Robert Tromp - op harmonicagebied overigens ook geen onbekende. In de jaren ’90, toen de trekharmonica nog in opkomst was, schreef hij in KLANK al uitgebreid over dit instrument.
 

Portretten

De Harmonicahoek

Portretten, genomen tijdens Doorslaande Tongen 2012 door Mark Söhngen.

> Meer

Op wisseltonig balggebied viel er het volgende te workshoppen (met dank aan Jan Kamphuis voor onderstaande video-opnamen):

We hopen nog wat meer impressies door te krijgen!


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2012         > Doorslaande Tongen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)