VK-Magazine en de mens Remco Sietsema

Trekharmonicaspeler aan de tand gevoeld

‘21 vragen aan muzikant en acteur Remco Sietsema’. Artikel in het zaterdagmagazine van de Volkskrant op 28 april 2012. Net niet leesbaar om auteursrechtenschending te voorkomen.
  • ‘21 vragen aan muzikant en acteur Remco Sietsema’. Artikel in het zaterdagmagazine van de Volkskrant op 28 april 2012. Net niet leesbaar om auteursrechtenschending te voorkomen.


Remco Sietsema kennen we als een vertegenwoordiger van de nieuwe generatie trekharmonicaspelers. Speelt zowel in een band, die het genoegen heeft gehad te mogen spelen in ‘De Wereld draait door’, als bij muzikale toneelproducties. In het zaterdagmagazine van de Volkskrant van 28 april heeft hij 21 vragen voorgelegd gekregen.

zaterdag 28 april 2012
door Eduard Bekker

Het lijkt er op op dat dit per e-mail is gebeurd. Want nergens wordt over een accordeon gesproken, maar over een trekharmonica. Het instrument consequent bij de goede naam noemen, daarin zijn interviewers doorgaans niet sterk. Dus ligt het voor de hand dat Remco zelf - waarschijnlijk via de mail - heeft geantwoord. We zullen het hem even vragen.

Niet doorgevraagd over passie.

Maar waar het ook aan is te merken is aan het feit dat de interviewster niet doorvraagt, over zijn keuze voor de trekzak, wat eigenlijk voor de hand zou moeten liggen. Want in zijn antwoorden komt de passie voor dit instrument er duidelijk uit. Maar hij krijg heel andere vragen voorgelegd, die daar niet op doorgaan en zomaar uit de lucht lijken te komen vallen (Wanneer heb je voor het laatst gehuild?).

Toch hoop ik dat ook dit interview mee helpt wat meer bekendheid te geven aan ons toch zo geliefde instrument.
 

Remco Sietsema

De Harmonicahoek

2 maart 2015
Remco is 36 jaar en speelt al 26 jaar trekharmonica. Geïnspireerd door Santiago Jiminez Jr., waarmee hij als 9-jarig jongetje in aanraking kwam en de workshops die erop volgden, groeide hij uit tot een speler met een fraaie techniek en een veelzijdig repertoire van o.a. Westerse en Zuid-Amerikaanse volksmuziek, Cajun & Zydeco.

> Meer

The Tunes

De Harmonicahoek

Jonge Nederpop: ‘Folk ’n Roll’ met een diatonisch accent. Helaas is de veelbelovende groep alweer een tijdje ter ziele, maar hier kun je nog even terug kijken. Remco Sietsema - de ‘lead-trekharmonicaspeler’ uit deze formatie heeft zijn carriére vervolgd als muzikant-toneelspeler en heeft inmiddels diverse musicals achter zijn kiezen.

> Meer

Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2012         > Remco Sietsema in VK Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië