Nieuwe cursus Trekzakacademie Nieuwegein

Notenleer voor trekzakkers

Een greep uit de cursisten en docenten van afgelopen periode.
  • Een greep uit de cursisten en docenten van afgelopen periode.


In Nederland is het gebruikelijk om trekzak te leren spelen vanaf tablatuur, de zogenaamde ‘cijfertjes’ - meestal gecombineerd met een normale notenbalk, maar niet iedereen kan daar nog iets mee.

donderdag 23 februari 2012
door Wouter Kuyper

Sommige mensen hebben daar ruim genoeg aan. Er is veel muziek te vinden met die tablatuur en als je gewoon lekker die melodietjes wil spelen zonder gedoe is alles prima.

Akkoorden

Maar misschien wil je toch ook eens dat ene fantastische nummer uitproberen waarvan geen tablatuur te vinden is (maar wel bladmuziek) of alleen tablatuur voor een anders gestemde trekzak. Of misschien wil je nu eindelijk eens begrijpen hoe dat nu werkt met die akkoorden. Of misschien ben je bij workshops van buitenlanders wel eens raar aangekeken toen je vroeg om cijfertjes. Of misschien wil je eens wat vrijer gaan spelen met variaties, tweede stemmen, en begeleiding.
Dan is het bijvoorbeeld heel handig om een begrip van akkoorden te hebben, en daarvoor is een begrip van de noten vereist. En ook prettig: het vergemakkelijkt het praten over en doorzien van muziek bijzonder.

De doelstelling in deze cursus is drieledig:

Deze cursus is bedoeld voor iedereen (beginner-gevorderd) die verder wil komen dan (plat gezegd en kort door de bocht) ‘het op het juiste moment indrukken van de aangegeven cijfertjes’.

Neem behalve je trekzak ook pen en (muziek-) papier mee. En natuurlijk al je vragen die je over bladmuziek/muziektheorie hebt.
 

De lessen worden gegeven in Nieuwegein, via de Trekzakacademie, iedere twee weken op donderdag.

Start is komende 23 februari om 19.30 uur.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2012         > Cursus NIeuwegein Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)