De groepen komen bijeen in de Parkzaal voor de slotpresentatie.
  • De groepen komen bijeen in de Parkzaal voor de slotpresentatie.


Geslaagde combinatie van leerzaam- en gezelligheid

Doorslaande Tongen 2011

Mondharmonica-, trekharmonica-, concertina-, accordeon- en bandoneonspelers hebben elkaar van 25 t/m 27 november ontmoet in De Glind tijdens het Doorslaande Tongen cursusweekeinde van Stichting Volksmuziek Nederland. Een van de succesformules: een familie van vele bekenden, maar ook met nieuwe gezichten.

25 - 27 november 2011
door Eduard Bekker

Het altijd leerzame en gezellige weekeinde bood een onderdompeling in volksmuziek en doorslaande tonginstrumenten:

Wat je hier leest en ziet is hopelijk slechts een aanzet tot een impressie van het weekend. We hebben zelf ook foto’s en opnames gemaakt, maar zijn erg blij als je ons ook je foto’s of video’s toestuurt. NB: de video’s staan niet op chronologische volgorde.
 

Open Podium zaterdag

De Harmonicahoek

Tijdens het open podium van zaterdagavond heeft Mark Söhngen diverse spelers vastgelegd op de gevoelige plaat.

> Meer

Foto’s van de presentatie

De Harmonicahoek

Foto’s van Mark Söhngen, genomen tijdens de presentatie.

> Meer

Reveille!

De Harmonicahoek

Eduard Bekker (het zal hem eens niet wezen...) nam met een opmerkelijke begerigheid de taak op zich om in de vroege ochtenduren de slapende meute in één keer klaar wakker te krijgen door voor hun kamerdeuren stevig van balg te gaan.

> Meer

Rond de bar

De Harmonicahoek

De muziek ging zaterdag op zondagnacht vrolijk verder in de bar en de ruimte tegenover. Hier een foto-impressie van Cor ten Berge, die ook veel foto’s heeft gemaakt van het Open Podium van zaterdagavond en tijdens de zondagspresentatie.

> Meer

Een man van middelbare leeftijd, waarvan de naam me even is ontschoten (zie foto), krijgt tijdens het Open Podium de lachers op zijn hand. Gelukkig weet hij in de tijd die hem voor zijn ‘five minutes of fame’ nog rest toch nog een nummer uit zijn geleende eenrijer te persen. Het is de ‘New Iberian Polka’, als ik het goed heb verstaan. Dan is hier meer informatie in te winnen.
(met dank aan Judith Hesp voor de opname en Cor ten Berge voor de foto).


Ook van deze twee dames weet ik de naam niet. Zij spelen ‘Maritsa Moya’ en ‘It Aldershûs’. Over deze laatste hier meer informatie (halverwege de pagina. (Opname van Judth Hesp).


Jan Hoog Antink speelt op dit Open Podium een ‘Almeerse Zwiefacher’ op één van zijn 50 trekzakken: een Sloveense Steier. (Opname van Judth Hesp).


Presentatie van de eenrijergroep van Willem Schot.
(Opname Judith Hesp).Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2011         > Doorslaande Tongen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)