De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Archief    Hier staat niets. 2011     Hier staat niets. Zomerkatern
Toon_Sileon.gif Berend_Kok.gif casa_nuova.gif zweverink.gif
Teller

Uit KLANK gegrepen

Ziezo. Is iedereen al op zijn vaste vakantieplaats neergestreken? En de trekzak mee? Vragen uit de tent naast je, of dat een ‘bandolion’ is, dat kleine ding dat je dat in je handen hebt? Geïnteresseerde vragen of je er ook Frans Bauer op kunt spelen, of de 3J’s? Kortom: hou je trekzak maar thuis, want evenals thuis zullen je buren je niet begrijpen.

zondag 10 juli 2011
door Eduard Bekker

Want op een camping, waar het humeur toch doorgaans tot het nulpunt daalt door het slechte en koude weer, ruziënde kinderen, een lekkende buitentent, met daaronder een tot monsterlijke proporties gezwollen closetrol (de enige), een lege butagasfles die niet inwisselbaar is en een mieren- en muggenplaag, kan dat onbegrip tot monsterlijke proporties uitgroeien.

Er zijn echter mensen die niet zonder harmonica kunnen. Die zich in gezelschap geen raad weten, omdat ze niet weten hoe ze met de buren van de aanpalende tent moeten praten over voetbal, of de Tour de France of een of ander freaky tv-programma, waar mensen idiote dingen moeten doen.

Trekharmonica
Foto: Harry van Mosseveld
Er is maar één camping waar je zeker als harmonicaspeler altijd terecht kunt: die tijdens Trek er es Uut.
[Klik op de afbeelding voor groter]
[Klik op de afbeelding voor groter]

Ja, en de de campingbuurtjes zijn uiteraard Nederlanders, want niemand is zo gek om in de Ardeche te gaan kamperen, behalve de landgenoten, die het blijkbaar spannend vinden om te testen hoe lang hun nieuwe tent het uithoudt in noodweer. Dus dan maar naar de trekharmonica grijpen, met alle gevolgen van dien.

Tja, als je niet zonder trekzak kunt, kun je maar beter thuisblijven. Om deze thuisblijvers ook nog een beetje te onderhouden, heb ik wat ‘zomervoer’ aan deze site gelinkt, namelijk de columns van de afgelopen jaren, die ik heb geschreven voor KLANK. Evenals het Diatonisch Nieuwsblad een kwartaaluitgave. Zoals de tv in de zomer uitsluitend herhalingen brengt, zo doen wij het dus ook maar.


Nu hoop ik eigenlijk dat dit gebaar zinloos is: elke trekharmonicaspeler hoort namelijk gewoon een abonnement op KLANK te hebben.
Maar voor de uitzonderingen is deze greep uit columns misschien een argument om een abonnement te nemen. KLANK is een tijdschrift dat met liefde wordt gemaakt, met lezers, die open staan voor diversiteit in onze cultuur: behalve nieuws over de trekzak tref je er namelijk ook veel informatie aan over de grote stiefbroer: de accordeon.


Zie hier onze columns in KLANK van de afgelopen twee jaar:


• Klank - Jg. 21, 2e kw. 2011, nr. 3
Lees hier verder
• Klank - Jg. 21, 1e kw. 2011, nr. 2
Lees hier verder
• Klank - Jg. 21, 4e kw. 2010, nr. 1
Lees hier verder
• Klank - Jg. 20, 3e kw. 2010, nr. 4
Lees hier verder
• Klank - Jg. 20, 2e kw. 2010, nr. 3
Lees hier verder
• Klank - Jg. 20, 1e kw. 2010, nr. 2
Lees hier verder
|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder