Hennie Kuik verbetert zijn eigen wereldrecord

Hennie Kuik in actie in Emmercompascuum.
  • Hennie Kuik in actie in Emmercompascuum.


De ongeneeslijk zieke Hennie Kuik uit Bovensmilde heeft zaterdagmiddag in Emmercompascuum zijn oude 28 uurs wereldrecord van 2002.

vrijdag 22 april 2011

Vrijdagmorgen 22 april begon Kuik aan de 30 uur durende Trekharmonica marathon in Cultureelcentrum de Hilde. Door de uren heen deden er zich kleine probleempje voor die hem er niet van weerhielden te stoppen.

Het record heeft 7.000 euro opgeleverd voor KiKa.
  • Het record heeft 7.000 euro opgeleverd voor KiKa.


Eenmaal op weg naar de jaarmarkt met paard en wagen was iedereen er eigenlijk van overtuigd dat hij het ging redden.

Ook op de jaarmarkt was aan Hennie gedacht. Er was door organisator Roelof Middel een waar podium neer laten zetten waar hij de laatste uurtjes kon verder spelen.

Het was al met al een zeer emotioneel en geslaagd gebeuren voor iedereen. Zoals Bert Mulder zei als afsluitingszin: “Hennie, respect met een diepe buiging voor jou, van iedereen die hier aanwezig is.”

Organisator Roelof Middel vertelde dat er ruim € 5.000,00 was binnengekomen voor KIKA, maar het exacte bedrag is nog niet bekend.

Hennie Kuik (2de van rechts) tussen Jeroen van Koningsbrugge, Linda de Mol en Guus Meeuwis bij ‘Ik Hou Van Holland’, RTL 4 op 16 april.
  • Hennie Kuik (2de van rechts) tussen Jeroen van Koningsbrugge, Linda de Mol en Guus Meeuwis bij ‘Ik Hou Van Holland’, RTL 4 op 16 april.


Linda de Mol

Onlangs was Hennie Kuik ook gevraagd om zijn opkomst te doen in de finaleronde voor het programma ‘Ik Hou Van Holland’ van Linda de Mol. De opnames hiervoor zijn zondag 30 januari jl. geweest en is 16 april a.s te bewonderen op RTL 4 om 20.30 uur.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2011         > Record Hennie Kuik Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)