Hennie Kuik bij Linda de Mol

Linda de Mol begrijpt nu waarschijnlijk eindelijk het verschil tussen een trekharmonica en een accordeon, dankzij Hennie Kuik.
  • Linda de Mol begrijpt nu waarschijnlijk eindelijk het verschil tussen een trekharmonica en een accordeon, dankzij Hennie Kuik.


Eindelijk was het zover. Op 18 april 2011 was Hennie Kuik in de uitzending van ‘Ik hou van Holland’ te zien over zijn wereldrecordpoging op 22 april.

zaterdag 16 april 2011

Daarbij kwam meteen de bekende vraag naar voren: ‘Wat is nou eigenlijk het verschil...?’.
Nu moet je mevrouw De Mol niet onderschatten. Mogelijk wist ze het al, maar wilde ze het voor het publiek ook voor eens en voor altijd uitgelegd krijgen.

En hierop kregen wij de volgende reactie (citaat):
 
Wat jammer nou, zo'n groot publiek (wij zijn echt fan van 'Ik hou van Holland') en dan legt die Henny het verschil tussen een trekharmonica en een accordeon wel deels goed uit, maar hanteert hij niet de juiste terminologie.
Zoals velen noemt hij het feit dat duwen en trekken een verschillende ‘toon’ geeft diatonisch, terwijl dit verschijnsel wisseltonig heet. Het andere verschil (diatonisch versus chromatisch) is moeilijker uit te leggen, maar heeft niets met het duwen en trekken te maken.

 


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2011         > Hennie en Linda Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)