Het Agora Kamermuziek Ensemble met Kees Vermeulen aan de Hohner.
  • Het Agora Kamermuziek Ensemble met Kees Vermeulen aan de Hohner.


‘Russische meesterwerken, vakmanschap uit de Nederlanden’

Klassiek met diatonische begeleiding

Voor iedereen die ook van klassieke muziek houdt én van de harmonica is er op 18 september een opmerkelijk programma te horen. Trekharmonicaspeler Kees Vermeulen speelt mee met de gearrangeerde Nederlandse en Russische volksliederen. Ook ‘Himmelje’ van de harmonicacomponiste Anneke Venema wordt ten gehore gebracht.

zaterdag 18 september 2010

Naast het klassieke liedgenre, zowel romantisch als modern, is er in het concertprogramma aandacht voor ons cultureel erfgoed. Muziekstukken uit Rusland en de Nederlanden geïnspireerd op volksmuziek; of composities die zo populair zijn dat het de muziek van het volk is geworden.
Nederlandse liederen die al eeuwenlang ‘staan als een huis’. Verrassend veel Russische volksmuziek zal voor menigeen zeer herkenbaar zijn. Kortom heerlijke muziek van alle tijden,'n muzikale ontmoeting tussen twee culturen.

Uitdaging

Voor dit programma nodigde het Agora Kamermuziek Ensemble een gast uit: Kees Vermeulen. Kees bespeelt de harmonica(trekzak) en vindt het een enorme uitdaging om met dit typische volksinstrument de klassieke muziekwereld te verkennen, op zoek naar mogelijkheden binnen dit genre.

Op het programma staan o.a. werken van Russische componisten zoals: S. Rachmaninoff, N.A. Rimskij-Korsakov, naast werken van Vlaamse en Nederlandse componisten als: E.C.Verrees, Anna Cramer, J.Röntgen, C. van Rennes en A. Oomen.

Op zaterdag 18 september 2010 wordt dit programma wederom uitgevoerd in de NH kerk, Hogestraat, 6624 BB, te Heerewaarden.
Het concert begint om 20.00 uur. Entree € 7,50.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2010 >Russische volksmuziek Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)