‘Los Viajes del Viento’ in Filmmuseum

Trekharmonica-spelers worden voorgetrokken!

Ignacio Carrillo, onderweg met een ‘duivelse’ trekzak.
  • Ignacio Carrillo, onderweg met een ‘duivelse’ trekzak.


Op 1 april 2010 ging de film Los Viajes del Viento (De reizen van de wind) van de regisseur Cirro Guerra in première. Trekharmonica’s Amsterdam nodigde haar relaties uit voor een voorpremière op vrijdag 12 maart om 19.00 uur in het Filmmuseum, Vondelpark 3 in Amsterdam. Voor iedereen die zijn instrument (een trekharmonica, maar het mag gerust ook iets anders zijn!) meenam gold een kortingsprijs van € 4,50 per persoon, voor maximaal vier personen.

Na de film is er in de Franse zaal een klein feestje gebouwd, waarbij volop werd gespeeld.

De film

We volgen Ignacio Carrillo, een verbitterde Colombiaanse juglar (vertolker van levensliederen), die zich opmaakt voor zijn laatste reis. Met het stellige voornemen om nooit meer te spelen, zijn ezel en zijn trekharmonica – een gehoornde Hohner Goudbrand - begint hij aan de zware tocht naar het uiterste noorden van het land, waar zijn oude leraar woont.

Volgens de overlevering ontfutselde die het instrument ooit aan de Duivel zelf. De koppige tiener Fermin doet er alles aan Ignacio op andere gedachten te brengen en reist met hem mee. Hij lijkt zijn zin te krijgen als Ignacio zich op een fiësta laat uitdagen tot een opzwepend duel...


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2010         > ‘Los Viages del Viento’ Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië