Stéphane Delicq overleden

Voor een harmonicastage in maart is nog de beeltenis gebruikt van Stéphane Delicq. De betreffende docent - Gianni Ventola Danese - komt overigens ook workshops geven in Nederland, vrij binnenkort.
  • Voor een harmonicastage in maart is nog de beeltenis gebruikt van Stéphane Delicq. De betreffende docent - Gianni Ventola Danese - komt overigens ook workshops geven in Nederland, vrij binnenkort.


Stéphane Delicq is overleden. HIj werd slechts 59 jaar oud. Deze Franse harmonicaspeler was vooral bekend om zijn balfolk muziek. Door ziekte was hij al langere tijd niet meer in staat om muziek te maken.

Wednesday 3 February 2010

In Nederland was hij vooral onder de dansers bekend, de groep Sidaro nam enkele mazurka's en onregelmatige walsen van hem op in hun repertoire. In België was hij een van de favoriete folkmuzikanten van dansmeester Koen D’Hondt. Zijn kracht lag in de 'intieme bals'.

Afgelopen jaar bracht Stéphane Delicq zijn laatste cd uit, met de titel ‘Douce’.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2010         > Stéphane Delicq overleden Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië