De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Archief    Hier staat niets. 2009     Hier staat niets. Radio TradCan
Toon_Sileon.gif casa_nuova.gif Berend_Kok.gif zweverink.gif
Teller

TradCan: folkradio op internet

Wij hebben een webpagina gemaakt, waarop zowel de uitzending van TradCan plaatsvind en tegelijk de speellijst is te zien. Het bestand draait hier op RealMedia.

De Waalse website ‘Le Canard Folk’ ontvangt regelmatig cd’s die folkgezelschappen toesturen voor recensies in hun maandelijkse magazine. Een selectie van de beste nummers zijn dagelijks te beluisteren op het internetstation TradCan, dat Le Canard Folk in het leven heeft geroepen.

zondag 18 oktober 2009

Veel muziek met een belangrijke rol voor de harmonica zul je hier horen. Maar ook andere deunen die hier voorbij komen lenen zich prima voor bewerking voor trekharmonica. We hebben regelmatig tijdens het luisteren de betreffende deun opgezocht op YouTube of iTunes, of Google en met succes. Veel nummers zijn dan in zijn geheel te downloaden, al dan niet tegen betaling.

BUMA/STEMRA

Het station is hier in Nederland al eerder ontdekt. Op de TrekzakPagina was het zelfs ingebed te beluisteren, maar vanwege de dreigende praktijken van BUMA/STEMRA is die daar verdwenen.

‘Widget’

Het is echter niet verboden om het station op een lokale webpagina vanaf de eigen harddisk te beluisteren. Daarom hebben wij een eigen html-bestandje gemaakt, waarop niet alleen het radiostation is te beluisteren, maar ook is de naam van het nummer te zien, dat er op dat moment wordt gedraaid. Je kunt het bestandje hier downloaden, uitpakken en openen met je browser. Wij zelf hebben het geopend RealMedia (eigenlijk de voorloper van Windows Media), waarmee je ook HTML-bestanden kunt openen. Door het venster zo klein mogelijk te maken is het in feite een soort widget.|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder