Dwayne Verheyden mét band te gast op harmonicadag Veldhoven!

Tijdens het open podium zal Dwayne Verheyden met zijn volledige band aantreden, waarschijnlijk rond de klok van twee, maar wie weet zullen ze wel de hele middag blijven hangen. ..
  • Tijdens het open podium zal Dwayne Verheyden met zijn volledige band aantreden, waarschijnlijk rond de klok van twee, maar wie weet zullen ze wel de hele middag blijven hangen. ..


In harmonicaland is al veel geschreven en gezegd over Dwayne Verheyden. Ineens was hij daar … Geef hem een trekharmonica in z’n handen en hij speelt de sterren van de hemel! 17 Jaar is hij nu, geboren op 4 september 1991 te Montfort.

zondag 30 augustus 2009

Op 7-jarige leeftijd begon hij met accordeonspelen op pianoklavier.
Op 12-jarige leeftijd stapte hij over op knopaccordeon en in 2007 promoveerde Dwayne naar de diatonische trekharmonica.
In november 2007 deed hij mee aan een wedstrijd voor aanstormend accordeontalent in Limburg en heeft daar de Sjeng gewonnen.

TexMex en Flaco

Van 2008 t/m april 2009 speelde Dwayne bij de Tex Mex Band Pinchitos Caliente. Dat was leuk, maar zijn allergrootste wens ging in juni 2008 in vervulling ... Hij mocht enkele nummers samen met zijn grote idool Flaco Jimenez meespelen tijdens Country Eind te Nederweert Eind.
Vanaf deze tijd hebben ze regelmatig contact, Dwayne en Flaco. In november 2008 namen ze zelfs samen met Max Baca (gitarist van Flaco) twee nummers op in de studio.
De Duitse accordeonfabrikant Hohner heeft Dwayne onlangs een nieuwe trekharmonica (model Flaco Jimenez) geschonken.

Eigen band

Op advies van Flaco heeft Dwayne nu zijn eigen band opgericht: Dwayne & The TexMeXplosion. De laatste maanden treedt hij regelmatig met deze band op.
Tijdens Trek er es Uut, afgelopen mei, was Dwayne te zien en te horen samen met zijn gitarist Geert Verheijden, tijdens een gastoptreden bij de Nieuwe Helden van o.a. Kok de Koning. In juni was er een gastoptreden met de bekende countryband The Dixi Aces.
En nu dus ook tijdens de harmonicadag in Veldhoven.

CD-opname en toekomstplannen

Dwayne is dit voorjaar begonnen met de opnames van een eigen CD in studio Telstar te Weert. Deze wordt waarschijnlijk vóór september uitgebracht.
Van 30 september tot en met 11 oktober gaat Dwayne naar San Antonio (Texas), op bezoek bij de roots van de TexMex.
Terug in Nederland is het dan al weer bijna tijd voor het Wereld Harmonica Festival waar hij op 31 oktober aan deel neemt.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2009         > Dwayne in Veldhoven Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)