Matres & P. in Wilp: dansmuziek in de kerk!

Van links naar rechts Serge Boekhoorn, Hans van Bree, Marry van Zanten, Marijke Koeman en Jiska de Vries: dat is Matres & P.
  • Van links naar rechts Serge Boekhoorn, Hans van Bree, Marry van Zanten, Marijke Koeman en Jiska de Vries: dat is Matres & P.


Op zaterdag 1 november aanstaande treedt het ensemble ‘Matres & P.’ op in de dorpskerk van Wilp. Het concert begint om 20.00u. De Stichting Monumentale Orgels Voorst organiseert deze avond om fondsen te werven voor de installatie van het Naberorgel in deze kerk.

zondag 26 oktober 2008

Frans

Matres & P. speelt traditionele dansmuziek uit West-Europa, met een accent op traditionele Franse muziek. Voor een deel bespeelt de groep ook traditionele instrumenten: bekende en onbekende. De bombarde is bijvoorbeeld een tamelijk onbekend blaasinstrument in Nederland, maar in Bretagne speelt het een belangrijke rol in de Bretonse muziek. Ook zal de Galicische doedelzak klinken, maar contrabas, trekharmonica, mandoline, gitaar, fluiten en viool komen ook aan bod. De percussionist bespeelt percussie-instrumenten uit Peru: de cajón en de yambú. De groep bestaat uit: Marijke Koeman, Jiska de Vries, Marry van Zanten, Hans van Bree en Serge Boekhoorn. Twee leden van de groep komen uit Deventer.

Speciaal voor dit concert, waarvan de opbrengst gebruikt wordt voor de inbouw van het orgel in de kerk, heeft Matres & P. contact gezocht met Ton Zwartkruis, organist in Deventer, die jarenlang orgelles heeft gegeven in de kerk van Wilp. Deze samenwerking resulteert in een unieke muzikale beleving: twee stukken voor bombarde en orgel, Bretonse kerkmuziek. Ook zal Ton Zwartkruis zijn muzikale visie geven op twee traditionele melodieën. Eerst speelt Matres & P. de melodie zoals die vanuit de danstraditie klinkt. Daarna neemt de organist het over en laat hij zijn interpretatie van het stuk horen.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   >  Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)