Eerste Zevenaarse BalFolk

Nog niet eerder vertoonde combinatie. Mieke Smits op dwarsfluit, Wytze Pieter Kikstra op de contrabas en Karel van der Leeuw en Mark Söhngen op de tweerijer. Hoe zou dat geklonken hebben? Op de voorgrond is nog de nieuwe trots van Mark te zien: een lepelbasser in A/D van Noud Martinali.
  • Nog niet eerder vertoonde combinatie. Mieke Smits op dwarsfluit, Wytze Pieter Kikstra op de contrabas en Karel van der Leeuw en Mark Söhngen op de tweerijer. Hoe zou dat geklonken hebben? Op de voorgrond is nog de nieuwe trots van Mark te zien: een lepelbasser in A/D van Noud Martinali.
Foto: Marcel Sloot

Ook Zevenaar ontkomt er niet aan: het BalFolk. Op 18 oktober was het dan zover.

zaterdag 18 oktober 2008
door Marcel Sloot

Het begon met een een dansinstructie door Benno Wildenbeest, met muziek gespeeld door onze trouwe huismuzikante Mieke Smits.

Om 20.00 uur startte het Balfolk pas echt met de komst van Madlot op het podium: dit Wageningse gezelschap is befaamd door haar schotsen, polka’s, walsen en bourrées, vaak van eigen bodem.

Mark en Karel

Daarna een optreden van Mark Söhngen en Karel van der Leeuw, met als gastmuzikanten Mieke Smits op dwarsfluit en Wytze Pieter Kikstra op contrabas.

Daarna het optreden van Lirio: de balfolkband van Nederland. doe Madlot uiteindelijk ook terughaalde voor een gezamenlijk optreden.
Al met al een geslaagd balfolk, welke georganiseerd werd door muziekcafé de Lantaern uit Zevenaar.
Het publiek kwam vanuit heel Nederland.

Het is zeker voor herhaling vatbaar.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief 2008       > Eerste Zevenaarse BalFolk Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)