De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Archief    Hier staat niets. 2008     Hier staat niets. Archief 2008 - Aankondigingen
zweverink.gif Berend_Kok.gif Toon_Sileon.gif casa_nuova.gif
Teller

Sophie Cavez doet uniek optreden met NO blues

Foto: Jan Keirse/Folkroddels.be
Statiefoto van Sophie Cavez met Castagnari Handry 18

Tijdens het 3daysON festival op vrijdag 29 augustus zal de Belgische Sophie Cavez (Be) als gastmuzikant meespelen bij NO blues. Zij is hier overigens in goed gezelschap, want ook Tracy Bonham en Tres Manos zullen samen met NO blues spelen.

vrijdag 29 augustus 2008

Een uniek en eenmalig optreden dat goed past in het karakter van het festival. 3daysON is een ONgewoon festival waar drie dagen lang allerlei vreemde en mooie ontmoetingen plaatsvinden tussen zeer uiteenlopende muzikanten.

Duizendpoot

Sophie Cavez is een duizendpoot, multi-talent pur sang en een must om live te zien. Elke band die ze opricht of zijdelings aanraakt veranderd in diatonisch goud. Van dance-folk tot floklore en alles wat zich daar links en rechts van beweegt is Sophie Cavez niet vreemd. Met haar band Dazibao wordt zelfs Arabische folk gecombineerd met Flamenco.
Iemand die zoveel wereldse klanken kan vertalen met haar diatonische accordeon is een goede vriend van de uitvinders van het Arabicana genre; NO blues.

Op 3daysON zal Sophie samen met Tracy Bonham, NO blues en Rene van Barneveld (Tres Manos van Urban Dance Squad) een speciaal optreden verzorgen. Tevens zal zij te horen zijn op de in het najaar uitkomende derde cd ‘Lumen’ van NO blues.

Urban Trad

Als begeleider van Yves Barbieux speelt ze met Urban Trad op de grootste podiums van België en behaalden ze de 2de plaats op het Eurovisie songfestivals van 2003.

Sophie Cavez speelt naast Urban Trad en Dazibao ook nog in Knopf Quartet, quatuor à boutons, Tradi-son, Afrolka & Sylt. Daarnaast is ze vaak als gastmuzikant te horen in verschillende groepen (Luc Pilartz'band, Philippe Vauchel, Turlough) als vervanging van de Waalse accordeonist Didier Laloy.

NO Blues (Arabicana) & friends:

 Vrijdag 29 augustus3daysON, een driedaags ONgewoon festival21.00     Burgerweeshuis     Deventer 


|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder