Albert Plucker wint ‘Opa Sterken Trofee’.

In het Oosten van het land is sprake van een eigen harmonicacultuur. Hier is de Opa Sterken Trofee in het leven geroepen, genoemd naar een 93-jarige muzikant die op menige harmonicadag van de partij is. De winnaar van de trofee van de dit jaar was Albert Plucker, voor ons onbekend, maar in het achterhoekse Dinxperloo en omgeving zeker niet, zo bleek afgelopen zondag 17 augustus tijdens de uitreiking van deze onderscheiding op de harmonicadag op het erf van Museumboerderij ‘De Wendezoele’ in Delden.

zondag 17 augustus 2008

Die uitreiking vond mede plaats namens het Harmonica Centrum en het Muziekhuis Sileon en is bedoeld voor iemand die veel heeft gedaan voor het promoten van het harmonica gebeuren.

Opa sterken zelf was er natuurlijk ook. Hij was zeer verguld met het feit, dat deze onderscheiding naar hem was genoemd en mocht dan ook een kopie in ontvangst nemen.
  • Opa sterken zelf was er natuurlijk ook. Hij was zeer verguld met het feit, dat deze onderscheiding naar hem was genoemd en mocht dan ook een kopie in ontvangst nemen.


Uit de 19 nominaties waren uiteindelijk vijf uitverkorenen overgebleven: Wim Krijgsman, Wietse Pathuis, Hans Keuper, Dinant Nijland en Albert Plucker.

“Uit de gehele regio is zo spontaan gereageerd op de oproep voor hem; verzorgingstehuizen, een school, de club waarvoor hij zeer actief is. Zo’n 70 mensen zijn door hem geďnfecteerd met het harmonica virus. Zo heeft hij bijna geheel Dinxperlo aan het spelen gekregen”, aldus het jury-rapport.

In 2010 zal de trofee opnieuw worden uitgereikt.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief 2008 - Impressies Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)