De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Archief    Hier staat niets. 2008     Hier staat niets. Archief 2008 - In de Media
Toon_Sileon.gif zweverink.gif casa_nuova.gif Berend_Kok.gif
Teller
Videofragment van een anti-FARC manifestatie in het Colombiaanse Leticia op 20 juli.
TIJDENS CONCERT TEGEN FARC

Shakira omarmt de trekzak

De laatste tijd is het wat stiller op deze site. We zitten namelijk nog steeds in een verhuizing en daartussendoor zijn we ook nog eens op vakantie geweest. De eerste week hadden we echter internet en konden we de verleiding niet weerstaan om zelfs op 21 juli – onze eerste vakantiedag – de Volkskrant online te bekijken. Wat schets onze verbazing als we zien dat op de voorpagina van de Volkskrant de bekende popzangeres Shakira prijkt in gezelschap in gezelschap van een trekharmonicaspeler op een Hohner Corona.


maandag 21 juli 2008
door Eduard Bekker

Eigenlijk is het niet zo verbazend: Shakira is Colombiaanse en uiteindelijk is de trekzak een razend populair instrument in haar moederland. En daar was ze toen de foto werd genomen (die ik om auteursrechtelijke redenen helaas niet kan publiceren). De popster leidde daar een manifestatie op 20 juli in de Zuid-Colombiaanse stad Leticia, waar duizenden inwoners demonstreerden tegen de extreemlinkse Colombiaanse terreurbeweging FARC.
Overigens vinden wij Shakira hier puurder en mooier dan in haar vele gestyleerde video-clips.
(Helaas is het fragment van YouTube verwijderd).|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder