Partiture Frans Tromp hoogtepunt

Jubileum ‘Sneek’ in harmonie gevierd

Drukte op het Starteiland als iedereen aanschuift om in orkestformatie de partiture ‘25 THC Sneek’ te spelen.
  • Drukte op het Starteiland als iedereen aanschuift om in orkestformatie de partiture ‘25 THC Sneek’ te spelen.


De Trekharmonicaclub Sneek, bekend van de Sneeker Trekzakboeken in het befaamde Friesche Diatonische Spijkerschrift, viert haar 25-jarig bestaan. En dat is in het laatste meiweekend van 2008 niet bepaald in stilte verlopen.

zaterdag 31 mei 2008
door Eduard Bekker

Het Starteiland op het Sneekermeer vormde het epicentrum van dit gebeuren. De hele zaterdag werd vanuit Sneek met een luxe-rondvaartboot hierheen gependeld. Met gratis toegang voor de trekharmonica. Overal groepjes muzikanten, die het bekende diatonische repertoire nog eens stevig doornamen (“hee, hoor ik daar geen ‘l’Eau Vive?”)

Opvallend voor ons westerlingen is weer dat de Friezen toch hun eigen groepen vormen en en er weinig vermenging optreedt met de rest van het land: het aantal bekende Friese gezichten van andere diatonische bijkomsten in De Glind, Enkhuizen, of Nijmegen is precies op de vingers van één hand te tellen.

Knusse scheepsinterieurs

Dat maakte het zeker niet minder gezellig, want overal aan boord van de vele boten waren we welkom: de meesten die bleven overnachten waren per schip gekomen en zo hebben we behalve een paar fraaie scheepsinterieurs – heel huiselijk en knus, hoor, zo’n Schokker – ook weer nieuwe mensen leren kennen.

Voldaan keerden we dan ook met de boot Stavoren-Enkhuizen weer terug naar de Randstad.


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2008         > Jubileum THC Sneek Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië