De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Archief    Hier staat niets. 2008     Hier staat niets.
Toon_Sileon.gif casa_nuova.gif zweverink.gif Berend_Kok.gif
Teller
Arie van Lienen en Peter Pot in duet: (letterlijk) toonaangevend in diatonisch Nederland.
MET CONCERT POT, VAN LIENEN & BAUMGARTEN MET GASTEN.

Workshop Arie van Lienen en Peter Pot

Arie van Lienen en Peter Pot geven een laagdrempelige workshop op 12 mei te Marum. Na afloop van de workshop vindt er tussen 15.00 en 17.00 uur een concert plaats van het trio Pot, van Lienen & Baumgarten, voor deze gelegenheid uitgebreid met Peter Massink op diverse blaasinstrumenten en Steven Bouma op drums.

maandag 12 mei 2008

Arie van Lienen en Peter Pot, twee toonaangevende trekzakspelers in Nederland, geven een workshop voor trekzakspelers van bijna elk niveau, alleen een absoluut beginnerniveau is minder geschikt). Er zal een eenvoudige, maar prachtige nieuwe compositie gespeeld worden van Arie van Lienen. Er wordt speciaal aandacht besteed aan frasering, articulatie, dynamiek, samenspel en het ritmische spel van de deelnemers.
Tot slot zal de ingestudeerde compositie gezamenlijk ten gehore worden gebracht met begeleiding van Pot, van Lienen & Baumgarten. Deze workshop is een kans om een flinke stap te zetten in uw ontwikkeling als trekzakspeler!

Het concert

In Nederland begint het trio Pot, van Lienen & Baumgarten een even bekende naam te worden als het al geruime tijd is in trekzakkringen, dankzij recensies in de Volkskrant en Het Parool en bijzonder succesvolle optredens op bekende podia als bijvoorbeeld het Beauforthuis en Paradox. Het Parool: 'Bassist Baumgarten zorgt voor de jazz en Pot voor de experimentele sound door zijn ritmische improvisaties. Van Lienen laat op zijn beurt het publiek wegdromen met langgerekte melodieën. Dat doet hij ook met het lied Saskia. Hij gaat volledig op in zijn moment en laat het kleine instrument spreken..’

Twee extra muzikanten

Het concert dat nu plaats zal vinden, is met name bijzonder en uniek omdat het trio voor deze gelegenheid wordt uitgebreid met twee fantastische muzikanten. De in Parijs woonachtige Peter Massink is thuis op een keur van blaasinstrumenten en verschijnt in heel Europa op de podia. Zo komt hij nu na een concert gegeven te hebben in Oostenrijk naar Nederland. Peter Massink is gegrepen door de muziek van Pot, van Lienen & Baumgarten en de waardering is geheel en al wederzijds!

Jonge hond

Op drums hoort u jonge hond Steven Bouma (met een 9 afgestudeerd op het conservatorium) die al eerder samenwerkte met Pot en Baumgarten en toen een smaakvolle, swingende bijdrage leverde.|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder