Even bijbalgen tijdens weekendje Montferland

Op bezoek bij onze oudste adverteerder

Jonathan probeert een Weltmeister uit in de muziekwinkel van Toon Sileon.
  • Jonathan probeert een Weltmeister uit in de muziekwinkel van Toon Sileon.
Foto: Eduard Bekker

Ja, mensen. We zijn ons ervan bewust dat hier op dit moment dagelijks wordt gekeken naar de vrucht van onze foto’s en videootjes van Trek er es Uut en de verwerking van de ingezonden bijdragen. Maar het lag even stil, want we waren er even niet.

zaterdag 10 mei 2008
door Eduard Bekker

Rond de Pinksteren waren we namelijk fietsen in en rond het Montferlandmet ’s-Heerenberg als uitvalsbasis. Een van de fraaie stukjes Neęrlands eigen buitenland met net over de grens het čchte buitenland: Emmerik, in hoogduits ook wel ‘Emmerich’ genoemd.

Fietsroute

Uit onze krantenknipselvoorraad hadden we tevens een fraaie fietsroute van uit de reisbijlage van het AD opgediept. Die voerde langs Terborg: een goede gelegenheid om bij onze oudste adverteerder langs te gaan: harmonica- en accordeonwinkel Toon Sileon. Alleen al door het ontvluchten van de felle middagzon een verkwikkende aangelegenheid.

Tweerijers

Als je uit de het Haagse komt, word je bijkans verpletterd door zoveel gebalgte. Zowel zoon Jonathan al ondergetekende konden dan ook onze harten ophalen aan de hoeveelheid tweerijers. Een Rossini trok onze aandacht door zijn fraaie zweving. Het blijkt tongenwerk van goede kwaliteit in een standaardkast, die veel weg heeft van die van de Goudbrand. Verder klonken de Dino Bafetti’s uiterst gelikt.
Zoon Jonathan hield het bescheidenerwijs bij de Weltmeister. Hij pakte ‘zijn’ lesboek van Joop van Doorn uit het schap (ruim voorradig!) en verdiepte zich in de verschillen met zijn huidige Goudbrandje.

De Schneeberg-tweerijer blijkt opmerkelijke basssen te hebben
  • De Schneeberg-tweerijer blijkt opmerkelijke basssen te hebben


Lepelbassen

Opmerkelijk vonden we de Schneeberg uit Klingental: een firma, die zich vooral toelegt op steiers, maar ook een fraai gebloemd tweerijertje bouwt. De bassen deden opmerkelijk veel denken aan die van een lepelbasser. Achteraf terugkijkend op de site: waarschijnlijk betreft dit een gunstig geprijsd tweedehandsje, dus wees er snel bij!


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2008         > Toon Sileon Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)