De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Archief    Hier staat niets. 2008     Hier staat niets. Archief 2008 - Impressies
zweverink.gif Berend_Kok.gif Toon_Sileon.gif casa_nuova.gif
Teller
Foto: Ronald Rietman
Arie van Lienen en Peter Pot in actie.
EXTRA TRAINING VOOR GEVORDERDEN

Concert en masterclass in Amsterdam

Op 30 maart vond in het Pleintheater in Amsterdam een concert van Pot, Van Lienen & Baumgarten plaats. Naast nummers van hun CD’s ‘Nectar’ en ‘Speeldoosje’ brachten zij een aantal nieuwe nummers. Zoals het ‘No Footprints’ van Philip Baumgarten, het gevoelige ‘Sterrenhemel’ van Arie van Lienen en een nieuwe melodie van Peter Pot in 7/8. Het was een avond vol ontroering, bewondering en Amsterdamse vrolijkheid.

zondag 30 maart 2008
door Marion van Kouwen

Dit concert, georganiseerd door Trekharmonica’s Amsterdam, werd vooraf gegaan door een masterclass, een in trekharmonicaland onbekend fenomeen.
De deelnemers speelden een vooraf ingestudeerd stuk van Arie van Lienen of Peter Pot voor. Arie en Peter gaven aanwijzingen en tips.

Gedreven

De eerste deelnemer was een betrekkelijk beginnende, maar gedreven en getalenteerd speelster. Zij voorzag Arie’s ‘Marionettentheater’ van een intro en eindstuk zonder bassen om de melodie beter tot uitdrukking te kunnen brengen.
Een vergevorderde speler deed een spectaculaire vertolking van Peter Pots ‘Vlinders’. Een stuk dat zo pittig is dat hij volgens de toehoorders beter ‘Bijen’ had kunnen heten.
Een speelster die al al vaker had gemerkt dat ze een soort ‘huppeltje’ maakte met haar balg, maar er niet achter kon komen wat ze precies verkeerd deed, kwam er met behulp van Peter achter wat ze precies deed.

Avontuur

Wat begon als een onzeker en spannend avontuur onder de spotlights van het Pleintheater, werd al snel een levendige discussie tussen de deelnemers, de masters en de medespelers aan de kant.

Zeker herhaald

Trekharmonica’s Amsterdam ziet de masterclass als middel om het spelniveau in Nederland op een hoger plan te brengen en ambitieuze spelers aan te trekken. Zo’n masterclass zal dus ook zeker herhaald worden in Amsterdam!|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder