Gemelleerd gezelschap

Haagse Bal trekt meer
aandacht van de media

Schokkende beelden tijdens het Tweede Haagse BalFolk van 20 januari.
  • Schokkende beelden tijdens het Tweede Haagse BalFolk van 20 januari.
Foto: Eduard Bekker

Het is verbazend, dat een poptent als het Haase Musicon aan de Soestdijkse Kade zo’n geschikte lokatie blijkt te zijn voor het Haagse folkbal.

zondag 20 januari 2008
door Eduard Bekker

Rondom de grote zaal wordt geoefend op drums en zwaarklinkende elektronische versterkte instrumenten. In de zaal staat diverse pilaren: ook niet echt prachtisch. Maar de dansers manoevreren en zonder problemen omheen en de klanken van de pop-beoefenaars dringen nauwelijks nog door in de grote zaak. Tel daarbij op de fraaien planken vloer en het feit dat er ook witbier te koop is, en de wijzer slaat door naar de plus.

Het is ook in deze tijd een bijzonder fenomeen: mensen uit alle leeftijdsgroepen die door elkaar heen dansen. Vaders en dochters, moeders en zoons: dat zul je in de disco niet zo gauw tegenkomen. De enige drug die je er zal tegenkomen is alcohol: ook al een curiositeit, als je de media mag geloven. En: je kunt gewoon met elkaar praten en als je uitgepraat en gedanst bent, kun je gewoon tijdig je bed in, want het balfolk duurt tot niet al te laat in de avond.

Dansen hoeft trouwens niet: de muziek op de achtergrond, die hard genoeg is om op te dansen, maar niet opdringerig is een sfeerverhoger voor een goed gesprek.

Romantiek op de dansvloer

De Harmonicahoek

18 januari 2008
Ze schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond: balfolks. Een dansfeest op live folkmuziek, waarbij Europese dansen als de polka en rondeau gedanst worden.

> Meer

Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2008         > BalFolk Den Haag Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië