De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Archief    Hier staat niets. 2007     Hier staat niets. Archief 2007 - Nieuw gesignaleerd
casa_nuova.gif Berend_Kok.gif zweverink.gif Toon_Sileon.gif
Teller
Een greep uit de produktie van Olav Bergflødt. Opmerkelijk is de anderhalfrijer en de eenrijer met de afwijkende schuifjes.

Harmonica’s uit Noorwegen

“In Noorwegen is er één bouwer, Olav Bergflødt, die heel mooie houten instrumenten maakt.” Toen gastdocent Bjørnar Haugen uit Noorwegen tijdens Trek er es Uut 2002 de harmonica’s prees van zijn landgenoot Olav Bergflødt kon niemand zich daar iets bij voorstellen. Dat veranderde in 2004.

maandag 24 september 2007

Toen presenteerde Bergflødt in zijn eigen tent het product van zijn ambacht. Het bleken uitermate fraai vormgegeven kastjes te zijn; niet goedkoop, maar heel bijzonder en degelijk.
Wijtze Pieter Kikstra en Irina Sarolea – geen onbekenden in de harmonicawereld – mogen zich de bezitter noemen van een echte ‘Bergflødt’. Ook in Nijmegen trekt ergens een gelukkige ‘Bergflødt’-speler zijn balgjes.
Onlangs is Olav Bergflødt ook ‘digitaal’ gegaan en is het ook mogelijk om zijn harmonica’s via internet te bestellen.
Ze worden per stuk geheel naar wens van de gebruiker met de hand vervaardigd. De prijs ligt doorgaans tussen de € 3.000,– en € 4.000,–.|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder