De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Archief    Hier staat niets. 2007     Hier staat niets. Archief 2007 - Impressies
Toon_Sileon.gif zweverink.gif casa_nuova.gif Berend_Kok.gif
Teller
Als er wat valt te balgen, zijn Carola Walther en Age de Boer vaste prik; zo ook op het Enkhuizer Trekzakfestival.
2E TREKZAKFESTIVAL IN DE ENKHUIZER BINNENSTAD GROOT SUCCES.

Een nieuwe traditie ingezet?

Vorig jaar gestart vanwege het 650 jaar hebben van haar stadsrechten, werd het Trekzakfestival dit jaar in het kader van de VOC-dagen georganiseerd. Er waren echter maar weinig slavenhandelaars of specerijenverkopers tussen de marktkramen. Wel werd er op deze zonovergoten dag volop met trekzak (en soms ook andere balginstrumenten) in de stad gespeeld.

zondag 12 augustus 2007
door Tejo Teunen

Meer dan 70 spelers liepen er over het pittoreske stadje verspreid. En ze waren vanuit Roosendaal tot Rodeschool gekomen. Met behulp van ’n plattegrondje en een lijst met terrassen en gemeentebankjes kon men zijn/haar eigen route kiezen.
Sommigen lieten hun melodieën horen vanaf een veilig plekje in de winkelstaat, maar velen zochten ook de mooie plekjes aan de haven of in de vissersbuurt op.

En zoals het vaak gaat als het leuk is: de middag vloog om!

Maar aan het eind van de dag was er een barbecue voor liefhebbers georganiseerd en werd de dag met een open podium in de monumentale Westerkerk afgesloten.
Volgens hardnekkige geruchten, wordt het festival volgend jaar weer georganiseerd.|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder