De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Archief    Hier staat niets. 2007     Hier staat niets. Archief 2007 - Impressies
zweverink.gif Berend_Kok.gif casa_nuova.gif Toon_Sileon.gif
Teller
Aidan Sheenan van Whiskey River.
 Internationaal cajun en zydeco festivalAmeland moet geen wind tegen hebben 
 Storm bijna spelbreker   r bij Zydeco at Sea 
Trekharmonica

HOLLUM - “Als we met de Zydecoboot op het Wad ten onder waren gegaan, dan hadden we de wereldpers gehaald,” roept spreekstalmeester Willem Habers door de microfoon. Het vijfde Zydeco at Sea festival begon met storm, waardoor de zydecoboot niet uitvoer om de muzikanten van Holwerd te halen. Des Fais Do-Do, Whiskey River, River Zydeco Band, Zyderythmics en Les Chats Cadiens reisden met de gewone veerboot naar het eiland. Zondag scheen de zon en gingen de muzikanten wèl met de zydecoboot Riet naar de overkant. Het werd een prachtige afsluiting van een schitterend lustrumfestival.

6 en 7 juli 2007
door Jeanet de Jong
Trekharmonica Bert Hek van Des Fais Do-Do.

Het Zydeco at Sea festival speelde voor de vijfde keer op Ameland en voor de derde keer op het badstrand bij Hollum. “Het festival met de mooiste zonsondergang,” werd er beloofd en dat maakte de zon helemaal waar. Met al het schoons dat de locatie heeft te bieden werden er ook nog eens sterren van de hemel gespeeld. The Sunset was vol, tjokvol, en het publiek genoot van alle zes bands. Traditiegetrouw sluit de eerste avond met een optreden van Amelands eigen Zydeco Beach Party. “De godenzonen,” noemde spreekstalmeester Habers de mannen van de band. De tweede avond kwamen de “The Godfathers” zoals Habers ze noemt, aan de beurt. De River Zydeco Band uit ZydecoZity/ Raamsdonksveer. Geflankeerd door twee bands uit Engeland, Whiskey River en Zyderythmics plus Des Fais Do-Do en Les Chats Cadiens stond het programma als strandpaal nummer één.

Trekharmonica Phil Underwood van Zyderythmics.

Zydeco at Sea heeft inmiddels vrienden in het hele land. De wereldpers staat niet te dringen voor de poort, maar het cajun en zydeco festival heeft een trouwe schare aanhangers en wint ieder jaar aan populariteit. Zydeco at Sea is een kleinschalig festival om je vingers bij af te likken. De dansworkshop op zaterdagmiddag was deze keer een nieuw onderdeel in het programma. Phil Underwood van de Zyderythmics, de uitsmijter van het festival, gaf ’s middags een dansworkshop Zydecodance. Met trekzakbegeleiding leerden dansliefhebbers de two step. Het was het toefje slagroom op het toetje.
Zydeco at Sea en Ameland heeft er door het festival weer een fiks aantal vrienden bij gekregen.|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder