Lirio’s eerste

Eindelijk is 'ie er! Lirio's eerste cd.

maandag 30 april 2007
door Wouter Kuyper

Lirio struint al Jaren de Franse en Vlaamse festivals af op zoek naar oude dansmuziek. Melodieën die eeuwenlang van generatie op generatie zijn overgedragen. We laten ons graag inspireren door de kracht en puurheid van die oude volksdeunen. We schrijven nieuwe melodieën, bewerken oude en laten ons dankbaar beïnvloeden door wereldmuziek en pop.

Dansfeesten

Lirio bewijst dat folk springlevend Is. Met succes, want we speelden al op diverse Boombals, festival Dranouter en Folkwoods. In Nederland spelen we regelmatig op de steeds populairder wordende Nederlandse dansfeesten. Lirio maakt deel uit van het folk-collectlef Nieuw Akoestisch Peil (NAP) en trad daarmee op In de Melkweg, 013 en de Effenaar.

Op de cd wordt onze instrumentale muziek verrijkt met gevoelige oud-Nederlandse Liederen. De heldere, Indringende stem van zangeres Iris Ficker sluit naadloos aan bij de akoestische bezetting van viool, trekzak, gitaar en contrabas. Met veel Liefde bezingt ze het leven van middeleeuwse vrouwen Iris studeerde traditionele zang bij ‘native singers’ uit Bulgarije, Rusland en Georgië. Iris maakte met diverse ensembles concerttournees door o.a Nederland, Duitsland, Engeland, Ierland en Amerika.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief 2007 - Aankondigingen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)