Leerlingen enthousiast over het instrument

De trekzak trekt vooral beginnende senioren

De trekharmonica op tv. Echt zeldzaam is dit verschijnsel niet meer. Ook de Utrechtse regionale televisie heeft er onlangs aandacht aan besteed.
  • De trekharmonica op tv. Echt zeldzaam is dit verschijnsel niet meer. Ook de Utrechtse regionale televisie heeft er onlangs aandacht aan besteed.


Het was ons hier in Den Haag ook al opgevallen: Vooral 50+ers voelen zich aangetrokken tot de harmonica. En hierbij doelen we vooral op mensen, die nauwelijk ooit een instrument hebben vastgehouden, maar zo na hun vijfstigste toch die stap willen nemen. En dan blijkt de trekharmonica een aantrekkelijk instrument: compact en weinig knoppen.

woensdag 11 april 2007

De schijn bedriegt echter. Zo makkelijk is het niet, maar het is opmerkelijk hoe enthousiast deze leerlingen over het instrument zijn.

Leden van een dergelijke lesgroep, de Nieuwegeinse Trekzakacademie, kregen in een recente uitzending van RegioTV Utrecht de tijd om uitgebreid over hun ervaringen te praten en bleken inderdaad heel ingenomen met hun keuze.
Dat zal niet in het minst liggen aan de inzet van Wouter Kuyper die met zijn groep Lirio stevig aan de weg timmert. Hij komt in deze documentaire ook aan het woord en vertelt wat meer over de achtergronden van het instrument en waarom het vooral op het water zo’n geliefde partner is.

(Met dank aan Paul van Muijen, die de docu op YouTube vastlegde).


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief 2007 - In de media Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)