Het optreden van Clochard in ‘De Lantaern’ te Oud-Zevenaar.
  • Het optreden van Clochard in ‘De Lantaern’ te Oud-Zevenaar.
Foto: Marcel Sloot

Oud-Zevenaar: de trekharmonica was er weer bij

De Belgische groep Clochard heeft zaterdag 6 januari opgetreden in de Lantaern in Oud-Zevenaar. En zoals wel vaker bij optredens in deze Folkclub ontbrak de trekharmonica niet.

zaterdag 6 januari 2007
door Marcel Sloot
Essa Dessers speelt op twee Castagnari Handry’s, voor de zekerheid genummerd, want het is hinderlijk als je de verkeerde pakt (met de verkeerde stemming!).
  • Essa Dessers speelt op twee Castagnari Handry’s, voor de zekerheid genummerd, want het is hinderlijk als je de verkeerde pakt (met de verkeerde stemming!).
Foto: Marcel Sloot

Clochard brengt eigen nummers, maar ook traditionals en bestaat uit Frans van Hamersveld, de broers Ezra en David Dessers en Johan Lambrix.
Ezra bespeelt de trekharmonica binnen de groep. Momenteel twee Castagnaris: Handry’s; beide voorzien van ingebouwde basmicrofoon en aan de melodiekant een AKG met zwanenhals (je weet wel zo’n echte onvervalste AKG).

Tommy

Voorheen bespeelde hij ook de Castagnari Tommy, maar omdat hij tijdens de optredens vaak van instrument wisselt was het lastig met de verschillende afmetingen van de knoppen. Nu zijn beide instrumenten even groot en dat maakt het wisselen en spelen een stuk makkelijker.

Op de foto van de instrumenten zijn de registers achterop het klavier te zien.
  • Op de foto van de instrumenten zijn de registers achterop het klavier te zien.
Foto: Marcel Sloot

De soort en stijl van de muziek varieert van een Andro, naar the Lord of the Dance en eigen composities. Bij bijna alle nummers bespeelt hij de harmonica. Bij een enkel nummer pakt hij de Bodhran.

Een groep die zeker de moeite waard is!


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief 2007 - Impressies Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)