Trekkend en duwend door een veranderend landschap

‘Holland by Squeezebox’

Video: Hennie Portengen
  • Video: Hennie Portengen
Rekkend door het Groene Hart.

We hebben al eerder bericht over het uitje van onze Haagse jamgroep op 17 september. Met de boot van een van onze jamsters lieten we de vele pleziervaarders rond de Vliet tussen Leiden en Voorschoten in het voorbijvaren kennis maken met de trekharmonika.

zondag 17 september 2006
door Eduard Bekker

Hennie Portengen legde het allemaal vast op video en ‘ondertitelde’ enkele rustorieke beelden nog eens extra met de muziek die onderweg is gespeeld.
De opmerkzame kijker ziet overigens een Hollands landschap dat steeds meer verstrikt raakt in verkeersbruggen, stalen windmolens en detonerende massa-nieuwbouw, waarachter gelukkig af en toe nog een orginele grondzeiler is te ontwaren. Ook het antieke platbodemflotielje op de Vliet, waar we toevallig in terecht kwamen, maakte veel goed.

In actie tijdens de boottocht langs en door Hollands Groene Hart. Je hoort op de video hieronder ondermeer een Achterhoekse Mazurka, een Wals van Beukema, een Duitse traditional, een ‘Nuestro Amor’ (TexMex), een fragment van de Valse de Petite Déjeuner, een Reuzendans en ‘Now is the Hour’.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2006         > Holland by Squeezebox Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)