Jaarlijkse Trekzakdag Enkhuizen: Arie Doeksen laat de kerk dansen

Botteren en balgen maar!

Foto: Marja van Hall

De Trekzakdag in het Enkhuizense Zuiderzeemuseum en wel op het terrein van het Buitenmuseum is een bijzondere ervaring - zeker als het ook nog eens schitterend weer is; en dat is al meermalen voorgekomen. Trekharmonicaspelers hebben op deze dag gratis toegang als zij hun apparaat bij zich hebben.

Saturday 10 June 2006
door Anna Frederiks
bewerkt en aangevuld door Eduard Bekker

Dubbel genieten

Omdat de schippers van klassieke schepen (vooral botters) graag een muzikant aan boord nemen, is het dubbel genieten. Aan boord én daarvoor en daarna in de schilderachtige straatjes en steegjes van het buitenmuseum: in hedendaagse termen gesproken: helemaal diatonisch Fang Shui!

Dansen in de kerk. Dat zie je niet veel. Wel op de Trekzakdag in het Zuiderzeemuseum, als Arie Doeksen de harmonica hanteert. Deze meisjes in klederdracht kunnen zich niet inhouden.
  • Dansen in de kerk. Dat zie je niet veel. Wel op de Trekzakdag in het Zuiderzeemuseum, als Arie Doeksen de harmonica hanteert. Deze meisjes in klederdracht kunnen zich niet inhouden.


Ook deze zaterdfag, 10 juni, was een prachtige dag met een aantal klassieke schepen in de vaart. Frans van der Aa en Henk Kuik (de Muse) hadden een prachtige nieuwe locatie om aandacht op de trekharmonica's te vestigen.

Jan Pierewiet en Ome Gerritje

Vanuit de kerk toog men naar het schoolplein om op de Terschellinger dansmuziek, met instructie van Oane van Skilge, te dansen op Jan Pierewiet, de Terschellinger Mazurka tot en met Ome Gerritje. Arie Doeksen hield zijn eer als traditionele Terschellinger speelman weer hoog.

De dag werd afgesloten met een fijne maaltijd in de Drommedaris, begeleid met klanken variërend van Baskisch, Jiddisch, Cajun, Kinderliedjes (voor Seija), muziek uit centraal-Frankrijk, enzo, enzo tot en met een aantal meezingliederen.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2006         > Trekzakdag Enkhuizen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië