Trekharmonica’s Amsterdam en het ‘Groot Mokums Folk Orkest’

De voltallige bezetting van het orkest
  • De voltallige bezetting van het orkest
Foto: Gert-Jan Kamphorst

Voor de eerste maal in haar geschiedenis, geeft Trekharmonica’s Amsterdam les aan een gemengd orkest. Ruim twintig muzikanten gaven zich op voor de cursus ‘Bal Folk’ spelen en lieten zich inwijden in de kneepjes van de dansbegeleiding.

mei 2006

Docenten Frans Tromp en Wouter Kuijper, hebben hun sporen verdiend in de danswereld. Frans was jarenlang verbonden aan Utrechtse volksdans-verenigingen en werkte samen met Elsche Korff. Wouter beweegt zich - als danser en als muzikant in de succesvolle groep Lirio – al geruime tijd volop in het Nederlandse Bal Folk-gebeuren.

Grote diversiteit

Het orkest kent een grote diversiteit aan instrumenten: harpen, accordeons, saxofoons, klarinetten, een cello, gitaren etc. Vanwege de keur aan instrumenten en de omvang van de groep is tijdens de cursus in kleinere groepen gewerkt. Er is ruimschoots aandacht besteed aan de dansen zelf en de begeleidings-techniek. En er is volop repertoire aangeleerd, zodat deze muzikanten klaar zijn omvoor dansers te kunnen spelen. De cursus ‘Bal Folk spelen’ is wegens groot succes verlengd en zal uitmonden in een regulier orkest onder de naam ‘Groot Mokums Folk Orkest’.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > Nieuws uit 2006         > Groot Mokums Folk Orkest Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)