Benefietveiling voor Unicef

Verkocht voor 250 euro

Belaagd door fotografen in het Haagse Venduehuis tussen de upperten. Wethouder Bruins van Verkeer (onder de palm) kijkt ook mee.
  • Belaagd door fotografen in het Haagse Venduehuis tussen de upperten. Wethouder Bruins van Verkeer (onder de palm) kijkt ook mee.
Videofragment: RTVwest

Zoals bekend laat De Harmonicahoek geen kans onbenut om de trekharmonica onder de aandacht te brengen. Zeker in Den Haag, waar het instrument op een tiental ingewijden na, volkomen onbekend is. Het was dan ook een leuke mogelijkheid om voor Unicef tijdens een benefietveiling in het Haagse Venduehuis op 14 februari een uur speeltijd in te brengen. RTVwest maakte er opnames van.

dinsdag 14 februari 2006
door Eduard Bekker

Dit alles maakte deel uit van de reguliere Binnenstadborrel, een evenement, waarbij Haagse upperten zich graag laat zien in een afwisselende locatie ‘op niveau’, zoals Hotel des Indes, en dit keer dus het sjieke Venduehuis, waar vooral veel antiek onder de hamer valt (figuurlijk, dan wel te verstaan).

Pakken

Uiteraard waren we benieuwd hoe we met ons ‘armeluisintrument’ bij de ‘pakken’ zouden overkomen. Dat viel alleszins mee. Na een demo van enkele klanken van de ‘Valzer del Mandriano’ werden we direct omsingeld door fotografen en de reacties waren heel positief. Wie weet wat de toekomst dus nog zal brengen.

Ondanks de inzet van RTVwest-vedette Debby Roukens bleef er van de opnames niet veel over (twee minuten in totaal), maar toch verscheen het instrument in een flits even in beeld. We hadden ingezet op zestig euro, maar we gingen weg voor 250 euro (de eindbieder – HOF Catering – had dit duidelijk nog niet helemaal meegekregen)!

Debby heeft zich overigens nog geëxcuseerd, omdat ze mij op de valreep toch nog ‘accordeonist’ had genoemd. Het zij haar vergeven, gezien haar interesse voor het instrument en inspanningen van die avond.


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2006         > Benefiet Unicef Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië