Mieke Smits bewerkt John Playford (1651)

Fraai anachronistisch product
voor onder de kerstboom

Mieke Smits heeft de afgelopen twee en een half jaar met zorg en toewijding gewerkt aan een opmerkelijke bundel: ‘The English Dancing Master’. De muziek kwam tot stand in een tijdvan burgeroorlog, hevige branden in Londen en een pestepidemie; kortom, echt een moment voor wat afleiding en goede dansmuziek.

maandag 12 december 2005

Tot overmaat van ramp scheen voor de Engelsen dansen echer nogal een probleem te zijn: ze leken het niet te kunnen. John Playford vond een oplossing. Een oplossing die Mieke Smits verder heeft doorgevoerd, door de muziek ook voor trekharmonica uitvoerbaar te maken.

Lees meer hierover in de inleiding van Mieke zelf. Ken je diatonici in je omgeving, die je graag wil verrassen? Hier is dan het geschenk bij uitnemendheid voor onder de Kerstboom. Mensen, die door de winter wat kwakkelend zijn, is het boek eveneens aan te raden met het oog op de mogelijk heilzame werking: Mieke Smits is van beroep arts!

Het boek bevat tevens begeleidingsschema’s voor de gitaar.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2005         > Recensies Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)